back to top
KezdőlapEnduranceIdén is egy legendás sportoló fogja elindítani a Le Mans-i 24 órás...

Idén is egy legendás sportoló fogja elindítani a Le Mans-i 24 órás versenyt

-

Kiderült, hogy az idei évben ki fogja meglengetni a zászlót a Le Mans-i 24 órás verseny kezdetekor. A megtisztelő feladatot a legendás futballista, Zinédine Zidane végezheti el.

Zidane – aki az illusztris karrierje során többek között vegy világbajnokságot és három Bajnokok Ligáját is nyert – fogja elindítani a Le Mans-i 24 órás versenyt, ahol a csapatok dupla annyi pontot fognak kapni az eredetihez képest. A francia legendának az lesz a feladata, hogy a legendás helyszínen útjára kell majd indítania a 62 autóból álló mezőnyt június 15-én 16:00-kor.

„A Le Mans-i 24 órás verseny páratlan – ismerte el a francia ikon. – Ez a verseny Franciaország büszkesége, és az autósport szerelmeseinek körében is fontos szereppel bír. A fejem tele van a verseny képeivel, a legendás versenyzőkkel, a csodálatos történetekkel, bár ezek a képek tévé- vagy filmjelenetekből származnak.”

A legendás futamot a tavalyi évben is egy kiváló sportoló indíthatta el. 2023-ban ugyanis a Los Angeles Lakers kosárcsapat kiválósága, LeBron James végezhette el azt a feladatot, amit idén Zidane fog megtenni.