back to top
KezdőlapFormula 1A Ferrari nem fejleszti tovább 2021-es autóját

A Ferrari nem fejleszti tovább 2021-es autóját

-

A Ferrarinál már minden szem 2022-re szegeződik. A Scuderia megerősítette, hogy nem fejlesztik tovább a 2021-es autójukat, az SF21-et.

Az SF21 előrelépést jelentett az olasz csapatnál, miután 2020-ban komoly mélypontot éltek meg.  Idén azonban a McLarennel a konstruktőri harmadik helyért harcolnak.

2021-es csatájukat azonban mostantól további fejlesztések nélkül kell majd vívniuk, mert a Ferrari a lehető legtöbb időt és erőforrást szeretné az új, 2022-es autójának szentelni.

„Autófejlesztési szempontból már meghoztuk a döntéseinket” – mondta a Ferrari sporigazgatója, Laurent Mekies a Formula1.comnak.

„Minden a 2022-es évről szól már, nem jön már igazi frissítés, ami javítana a meglévő gyengeségeken (az SF21-en).”

„Azonban mindig lehet dolgozni a problémákon, azzal, hogy egyszerűen jobban megértjük őket, és ha jobban megértjük őket, akár azért, mert jobban korreláljuk őket, akár egyszerűen csak a megértése által annak, hogy mik az okai, hogy egy kicsit gyengébben teljesítünk adott körülmények között, akkor ez megnyitja az ajtót a megoldások előtt, amelyeket máris alkalmazhatunk.”

A Francia Nagydíjon azonban Mekies keményebb hétvégére számít, miután látta, hogy csapata egymás után szerezte meg a pole pozíciót Monacóban és Bakuban.

„Nem számítunk könnyű hétvégére” – tette hozzá Mekies a Sky Italiának.

„Bakuba utazva azt mondtuk, hogy a most érkező versenyek kevésbé kedveznek az autónk karakterisztikájának.”

„Ez azt jelenti, hogy most sokszor láthattuk, hogy a lassú kanyarokban elég erősek vagyunk.”

„Kicsit kevésbé erősek a közepes és nagy sebességű kanyarokban.”

„Ez egy olyan pálya, ahol alapvetően csak közepes és nagy sebességű kanyarok vannak, csak két helyen van 100 km/h alatti pontja a pályának.”

„Kemény küzdelem lesz a középmezőnyben, de pontosan azért vagyunk itt, hogy megpróbáljuk megérteni, tettünk-e lépéseket előre vagy sem.”