back to top
KezdőlapFormula 1A Red Bull tényleg tart attól, hogy Verstappennél betelik a pohár és...

A Red Bull tényleg tart attól, hogy Verstappennél betelik a pohár és visszavonul

-

Max Verstappen Szingapúri Nagydíjon tett fenyegetését komolyan kell venni, állítja Helmut Marko, aki szerint ha a holland nem tudja jól érezni magát a Forma-1-ben, bármikor elhatározhatja, hogy kiszáll a sportból.

A hollandnak a hivatalos álláspont szerint 2028 végéig van szerződése a Red Bull-lal, ám az idei év fejleményeinek fényében jelenleg nem tűnik valószínűnek, hogy kitölti a hátralévő négy év egészét, egyrészt azért, mert a Mercedes és az Aston Martin is bejelentkezett érte, miközben a Red Bull év eleji belharcában is oldalt kellett választania.

Egy másik oka lehet a szerződésből való korai kilépésnek, hogy Verstappen egyszerűen kiszáll a Forma-1-ből. A holland már korábban is tett utalásokat arra, nem érzi a késztetést magában arra, hogy még akár egy évtizedig a csúcskategóriában maradjon, legutóbb Szingapúrban pedig kerek-perec kimondta, hogy ha az FIA továbbra is olyan jelentéktelen ügyekkel fárasztja, mint a káromkodások tilalma, azzal csak felgyorsíthatják a távozását.

A Motorsport-Totalnak nyilatkozva Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elmondta, a csapatnál már ismerik elég jól Verstappent ahhoz, hogy ne intézzék el egy kézlegyintéssel az ilyen kijelentéseit.

„Komolyan kell vennünk, amit Max mond. Sok mindent elért már, és fontos számára, hogy élvezni is tudja a sportot. Ha ettől megfosztják, ő olyan karakter, aki nem viccel a befejezéssel. Teljesen komolyan gondolja, de remélem, hogy ez a jelenlegi helyzet azért nem fajul odáig, hogy gyors visszavonulásra késztesse” – fogalmazott Marko.

Azt a Red Bull tanácsadója is megjegyezte, hogy az F1 és az FIA igencsak ellentmondásosan viselkedik a káromkodások körüli szigorral, hiszen nemrég a Hajsza a túlélésért sorozatban még előszeretettel lovagolta meg a Haas-csapatfőnök Günther Steiner szitkozódásait, és használta azokat a termék népszerűsítésére.

„Igen, ez a kettős mérce egyáltalán nem értelmezhető. Ráadásul Max nem is egy személyre értette, amit mondott, hanem az autójára, egy tárgyra, és ilyen könnyelműen fejezte ki magát. Ha egy sajtótájékoztatón ezt ilyen szigorúan veszik, belefér, hogy változtassunk a hozzáállásunkon, de ami történt, az tényleg több a soknál.”

A brit királyi család tagjától sem vették zokon, amiért Verstappent elítélik