back to top
KezdőlapFormula 1A Renault tavaly a mélypontnak köszönhette a felívelését

A Renault tavaly a mélypontnak köszönhette a felívelését

-

A Renault szerint tavalyi legnehezebb versenyhétvégéjük hozzájárult ahhoz, hogy a szezon második felében gyors javulást értek el.

Végül három dobogós helyezést szereztek és negyedik helyen zártak az év végi összesítésben.

A szezon második fele azonban némileg kontrasztban volt az elsővel, hiszen például a Spanyol Nagydíjon egyik versenyzőjük sem szerzett pontot. Pat Fry technikai igazgató szerint ez a mélypont fontos tudást adott a fejlődéshez.

„Barcelona volt, azt hiszem Törökországig, a legrosszabb versenyünk a szezonban” – mondta Fry. „De miközben ez egy rossz hétvége volt számunkra, mikor átgondoltuk és megvizsgáltuk és megpróbáltuk megérteni a gyenge teljesítmény okát analizálással, ki is dolgoztuk, hogy mit kell tennünk.”

„Szóval igen, kiábrándító volt, de szerintem sokat tanultunk belőle arról, hogyan kellene optimalizálnunk a meglévő csomagunkat.”

„Spára azt gondolom, hogy a közepes leszorítóerő klasszikusan egy olyan szint lett, amivel a Renault jól működött, a beállításokkal kapcsolatos ismeretünk és pár elvégzett fejlesztés, amit véghez vittünk, meglehetősen indokolt volt.”

Az egyik legjelentősebb pillanat, amit Daniel Ricciardo kiemelt 2020 kapcsán, a beállításokkal kapcsolatos áttörtés volt, a második silverstone-i versenyen.
A pénteki szabadedzéseken elvégzett tesztek segítettek egy olyan terület feloldásában, amelyet az ausztrál nagyon kényelmesnek talált és segített a Renault-nak abban, hogy további előrelépéseket tegyen a szezonban.

Fry reagált a Ricciardo által kiemelt momentumra is.

„Nyilvánvalóan nem fogom elmondani, hogy pontosan mi volt ez, de úgy gondolom, hogy javult az ismeretünk az autó megfelelő beállítása kapcsán.”

„Az ördög a részletekben rejlik, nem igaz? De a második silverstone-i versenyen a kvalifikáció határozottan segített. Azt hiszem ez volt az első alkalom, hogy meglehetősen erősnek mutattuk magunkat az időmérőn, bár a verseny már egy kicsit nagyobb kihívást jelentett.