back to top
KezdőlapFormula 1Alonso reméli, hogy Sainz előtt nagy jövő áll

Alonso reméli, hogy Sainz előtt nagy jövő áll

-

Spanyolország egyetlen Forma-1-es világbajnoka, Fernando Alonso abban reménykedik, hogy honfitársa, Carlos Sainz előtt nagy jövő áll.

A fiatalabbik spanyol jelenleg a McLaren csapatának tagja, ott vezet, ahonnan Alonso 2018 végén visszavonult. A tavalyi nagyszerű szezonja után pedig már ott tartunk, hogy hírbe hozták a Ferrarival. Ezt a Scuderia bennfentese, Leo Turrini értesülései alapján csak megerősíteni lehet.

„Ha nem sikerül megegyezni Sebastiannal, kétlem, hogy Ricciardo érdeklődne. Talán tévedek, de hiába kedvelem az ausztrált, nem tudom elképzelni Leclerc mellett. Számos ok miatt a legnagyobb esélyes szerintem Sainz” – mondta.

Alonso pedig szintén úgy gondolja, hogy honfitársa képes tartani a lépést a legnagyobbakkal.

„Carlos remekel, ezt a tavalyi év előtt is láthattuk már” – idézi az AS a kétszeres világbajnokot. „A Toro Rosso óta jó munkát végez. Verstappen volt a csapattársa a kezdetekkor, aztán pedig Hülkenberg. Mindig kemény ellenfelek voltak mellette, és jól teljesített. Ez jó Spanyolországnak és a sportnak. Remélem, nagy jövő előtt áll.”

Alonsótól végezetül azt is megtudtuk, nem fog szerepelni a Forma-1 virtuális futamain: „Itt nincs szimulátorom, azok a srácok márpedig egész nap játszanak. Nem lesz ott.”