back to top
KezdőlapFormula 1Az állásukért küzdő versenyzőket is kiakasztja Sainz, egy kivétellel

Az állásukért küzdő versenyzőket is kiakasztja Sainz, egy kivétellel

-

A mezőny alsó felében még rendkívül képlékeny, hogy ki hol fog versenyezni 2025-ben. Carlos Sainz hezitálása nemcsak a csapatok számára frusztráló, hanem azoknak a pilótáknak is, akik hozzá hasonlóan a fennmaradt ülésekért harcolnak.

Sainz irigylésre méltó helyzetben van, hiszen egyértelműen ő a legértékesebb szabadon mozgó pilóta a mezőnyben, s jelenlegi ismereteink szerint a Sauber, a Williams és az Alpine kívánságlistáján is az első helyen szerepel. Pilótatársai azonban nem irigységgel, inkább mérgelődve figyelik, ahogyan a spanyol hetek óta képtelen dűlőre jutni – a feltételezések szerint olyan ajánlatot preferál, amely nem jelent számára hosszú távú elköteleződést, hogy jobb lehetőség érkezése esetén hamar visszatérhessen az élmezőnybe.

A spanyol miatt viszont minden más versenyző is, akik a fenti három csapatnál keresnek ülést, várakozásra kényszerülnek. Közöttük van a Sauber két jelenlegi pilótája, Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü is, most pedig a kínai festette le, milyen frusztráló és szokatlan helyzetet teremt ez számára.

Lassan ráunnak a csapatok a válogató Sainzra, senki nem akarja neki megadni, amit kér

„Mind arra várunk, hogy Carlos elszánja magát, de eközben is több csapattal egyeztetek, hogy tisztábban lássam, hol köthetek ki. De őszintén szólva elég nehéz őt megérteni, mert azért csak nem olyan nehéz ezt eldönteni” – mondta Csou Silverstone-ban csapata sajtóeseményén.

„Nem olyan csapatok közül kell választania, amelyek a világbajnoki címért harcolnak, hanem olyanok közül, amelyek a középmezőnybe tartoznak. Szóval nem tudom, min gondolkodik ennyit, de nem tehetünk mást, mint hogy várunk rá.”

„Ő akasztja meg mindenki más döntését, de egy ponton azért nemcsak a versenyzők, de a csapatok is elérkeznek valamilyen határidőhöz. Egyszerűen nem ülhetünk ölbe tett kézzel, amíg kigondolja, mit csináljon. Elég furcsa, én először tapasztalok ilyesmit a karrieremben, de szerintem sok más versenyző is így van ezzel.”

Esteban Ocon szintén a mezőny második felében keres ülést, ő azonban elmondása szerint kivételes helyzetben van:

„Engem nem érint, hogy Carlos mit csinál. Intézzük a saját dolgunkat, ami jól halad, és pár verseny múlva remélhetőleg már többet is mondhatok” – fogalmazott a francia, aki ennek alapján a Haasszal való szerződéskötéshez áll közel. Az amerikai csapat ugyanis egyike azon keveseknek a mezőnyben, akikkel nem hozták szóba Sainzt, amióta kiderült, hogy év végén elveszíti ülését a Ferrarinál.