back to top
KezdőlapFormula 1Bottas autójában motort cseréltek, rajtbüntetést kap a finn

Bottas autójában motort cseréltek, rajtbüntetést kap a finn

-

Valtteri Bottas rajtbüntetést kap a Forma-1-es Orosz Nagydíjra, miután az éjszaka folyamán kicserélték a Mercedes erőforrás egyes elemeit.

A csapat arra számít, hogy az eredetileg hetedik helyre kvalifikáló finn így a 17. helyről rajtol majd – három hellyel még így is megelőzi Lewis Hamilton riválisát, Max Verstappent.

A stratégiai lépés lehetőséget ad a Mercedesnek arra, hogy megnehezítse Verstappen számára, hogy végigrobogjon a mezőnyön, miután a holland pénteken az FP2-re teljesen új Honda erőforrás elemet kapott.

Szocsiban Nicholas Latifi a 18., Charles Leclerc pedig a 19. helyről indul majd, szintén motorcsere miatti büntetés okán.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szombat este utalt arra is, hogy a szocsi futamra valamit kipróbálnak Bottasszal.

„Valtteri esetében még gondolkodunk a lehetséges stratégiai döntéseken, amelyeket a következő egy-két órában hozunk meg, hogy mi lehet számára a legjobb és leggyorsabb versenystratégia” – mondta a Motorsport.com kérdésére Wolff, még tegnap.

A figyelem most már arra irányul, hogy Hamiltonnak mikor kell majd Hamilton autójába is betenni a negyedik motort, ami rajtbüntetéssel jár.