back to top
KezdőlapFormula 1Bratches: Jelenleg nincsenek 'Leicester City-k' az F1-ben

Bratches: Jelenleg nincsenek ‘Leicester City-k’ az F1-ben

-

Öt pontból álló tervük van F1 vezetőinek arra, hogy javítsanak a versenyeken, ennek egyik eleme pedig, hogy kiegyenlítettebb legyen a verseny és váratlanabb eredmények szülessenek. Példának pedig a Leicester City Premier League győzelmét hozták fel.
Leicestert kiesőnek tippelték a 2015/16-os szezonban, végül azonban döbbenetes győzelmet arattak. Mindezt úgy, hogy az elmúlt 24 évben mindössze hat különböző klub tudott bajnokká válni.
Az F1 kereskedelmi vezetője, Sean Bratches úgy véli, hogy közel egyenlő feltételeket teremteni az autósportban lehetetlen, köszönhetően annak, hogy nem egyforma büdzséből gazdálkodnak a csapatok. Bár az elmúlt évtizedben független csapatok is tudtak bajnokságot nyerni, konkrétan a Red Bull és a Brawn, az energiaitalosok rengeteg pénzt költöttek négy bajnoki címükért, ráadásul, ők voltak a Renault főcsapata. A Brawn egyetlen szezonja pedig egy gyorsan megvásárolt Honda-program volt valójában.
Bratches elmondta, hogy új tanulmányuk szerint 5 sarkalatos pontja van az F1-nek, melyre nagyon oda kell figyelni, az első pedig az, hogy korrektebb legyen a küzdelem.
„Ahhoz, hogy a versenyzés szórakoztató legyen, jobb versenyeket kell generálni.” – mondta. „Jelenleg nincsenek ‘Leicester City-k’ az F1-ben. A mezőny vége nagyon le van maradva az elejétől. Itt nincs meritokrácia. A költségcsökkentéssel, a betételek újraelosztássával megpróbáljuk látványosabbá tenni, jobb versenyzési környezetet teremteni, versenyképeset, a rajongók számára.”
„Mint vállalat, az a célunk, hogy kimásszunk ebből (az állapotból), és a világ leglátványosabb versenysorozatával rukkolunk elő.”