back to top
KezdőlapFormula 1Cáfolja az Aston Martin a Schumacher-pletykát

Cáfolja az Aston Martin a Schumacher-pletykát

-

Az Aston Martin főnöke igen komolyan biztos abban, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel 2023-ban is a csapatnál marad.

Olyan pilóták, mint Fernando Alonso és Oscar Piastri is szóba kerültek a német helyére, mivel a silverstone-i székhelyű alakulatnál úgy tűnik, hogy nem történt előrelépés, és Vettel motivációja is csökkenhet.

Mike Krack azonban azt állítja, nem látja jelét annak, hogy a 34 éves versenyző szögre akasztaná a sisakot. Az Aston Martin csapatfőnöke az n-tv-n mondta ezt:

„Ha látod őt egy eligazításon vagy telefonon, ahogyan törődik a dolgokkal, nos senki sem vezet így, ha nem akar vezetni. Senki sem viselkedik így, amennyiben nem akar versenyezni.”

Krack szerint Vettel Monacóban tökéletesen bemutatta ezt, majd hozzátette, hogy az Aston Martin célja 2022 hátralévő részében az, hogy megteremtse a feltételeket ahhoz, hogy a német „ki tudja használni a tehetségét”:

„Csúcsteljesítményt nyújtott az első körtől kezdve,”

Szerinte nincs olyan határidő, ameddig Vettelnek alá kell írnia az új szerződését, ezért így folytatta Krack:

„Amennyiben van olyasvalakid, mint Sebastian, akkor meg kell próbálnod megtartani őt. Ő az extrém vezetési minőség, a tapasztalat és egy nagyon pozitív személyiség elegye, aki segít minket a fejlődésben.”

Elmondása szerint a csapat azon dolgozik, hogy jobbá tegye az autót és a csapatot, hogy meggyőzzék Vettelt, ami meg biztos, hogy őt sem kell noszogatni.

A német szakember úgy tűnt, elutasítja azon pletykákat is, melyek szerint Mick Schumacher lehet Vettel utódja zöldben. Amikor a Haas szenvedő pilótájáról kérdezték, így felelt:

„Világosan megvan a magunk útja, amit Sebastiannal akarunk folytatni. Minden más megoldást majd később vizsgálunk csak.”

Krack szerint az Aston Martin minden Forma-1-es versenyzőt szemmel tart, beleértve Schumachert is, akinek szerinte jelenleg „nehéz időszaka van”, így erről csak ennyit mondott:

„Nem ismerem eléggé a csapatának és a környezetének a részleteit ahhoz, hogy megítélhessem.”