back to top
KezdőlapFormula 1Cunoda szerint igazságtalan lenne, ha nem ő kapná meg Pérez ülését

Cunoda szerint igazságtalan lenne, ha nem ő kapná meg Pérez ülését

-

Természetesen Cunoda Juki is hallott azon paddockbeli pletykákról, miszerint az ő neve is szóba jött a Red Bullnál arra az esetre, ha gyenge teljesítménye miatt a szezon közben megfosztanák a versenyzői üléstől Sergio Pérezt. A japán úgy gondolja, sokkal inkább megérdemelné a lehetőséget, mint a csapat által a múlt héten kipróbált Liam Lawson.

Még többféleképpen alakulhat a Red Bull pilótahelyzete, de a jelek egyelőre afelé mutatnak, hogy a csapat a Belga Nagydíjat követő nyári szünetben döntene arról, szükség van-e pilótacserére Max Verstappen csapattársának pozíciójában, és ha igen, ki érdemelné meg leginkább a lehetőséget. Még mindig lehetséges, hogy Pérez – akinek ráadásul 2025-re is van szerződése, bár alighanem teljesítményzáradékokkal – kitölti a szezont, de szóba került Lawson is, akinek neve mellett ugyan még csak öt F1-es nagydíjrajt áll tavalyról az AlphaTaurival, ám a csapat múlt hétfőn egy silverstone-i filmforgatási nap keretében felmérte a képességeit.

Ott van persze Daniel Ricciardo is, a Red Bull korábbi hétszeres futamgyőztese – bár neki másmilyen karrierutat szánhatnak egy szintén csütörtöki értesülések szerint –, illetve Cunoda, akinek neve a kiscsapat eredményesebbik pilótájaként méltatlanul hanyagolva volt idáig a fellépésre esélyesek emlegetésekor. Most azonban a Hungaroringen a japán is tett rá utalást, hogy a szünetig hátralévő két futamon nyújtott teljesítménye különös fontossággal bír, vagyis lehet esélye a Red Bullnál.

Meglepő jelölt bukkant fel Verstappen lehetséges új csapattársaként

„Ha nem állnék rá készen, akkor arra sem álltam volna készen, hogy a bejelentsük a maradásomat az RB-nél. Felkészültnek érzem magam ahhoz, hogy jobb pozíciókért, az élcsapatokkal harcoljak, akár Max ellen is. De a Red Bull fog dönteni, ebbe nincs beleszólásom. Csak a munkámra koncentrálok ezen a következő két versenyen, hiszen a Haas egyre közelebb kerül hozzánk” – utalt Cunoda arra, hogy az elmúlt két hétvége során az amerikai csapat 17 pontot hozott rajtuk a konstruktőri tabellán, így négy egységre csökkent közöttük a különbség a konstruktőri hatodik helyért folyó harcban.

Cunoda szerint abban nem lenne semmi elítélendő, ha Pérez maradna az autóban a szezon utolsó szakaszára is, azt viszont igencsak ferde szemekkel nézné, ha a nála jóval tapasztalatlanabb új-zélandi elé ugrana a sorban.

„Ha Liamet választják, az nagyon furcsa lenne. Persze, Liam jó munkát végzett, amikor a csapatunknál versenyzett, de szerintem én többet tettem nála. De majd meglátjuk, mi fog történni. Elvégre ők tudják, hogyan bánjanak a versenyzőikkel – mondta. –  És a csapat sem sietteti a dolgokat, elvégre Checo maradását is megerősítették néhány versennyel ezelőtt. Lehet, hogy ő is jól fog teljesíteni, és akkor pedig semmi ok nem lesz a pilótacserére.”