back to top
KezdőlapFormula 1Doornbos: Kevés esély van a Holland GP visszatérésére

Doornbos: Kevés esély van a Holland GP visszatérésére

-

Nemrég számoltunk be Charlie Whiting asseni látogatásáról: az FIA versenyigazgatója pályabejáráson vett részt a holland aszfaltcsíkon, ám ez közel sem jelent azonalli visszatérést.

Whiting látogatása pozitívan zárult, de a jelek szerint továbbra is messze állunk attól, hogy a közlejövőben ismét Forma-1-es versenyt rendezzenek Hollandiában, ahol Max Verstappen ‘berobbanása’ óta hatalmas F1-mánia tombol.

„Továbbra is kicsik az esélyek. Zandvoort költségelemzést készített, Assent pedig ellenőrizte Whiting – ezek pozitív hírek” – mondta a korábbi holland Forma-1-es versenyző, Robert Doornbos a Ziggo Sport Totaal-nak.

„Azonban nem feledkezhetünk meg a konkurenciáról. Jelenleg is sok európai versenyünk van és idén lesz olyan, amikor három versenyhétvége (francia, osztrák, brit) szünet nélkül követi egymást. Emellett pedig számos ország szeretne még versenyt rendezni.”

„Habár az F1 vezetése is lelkes Verstappent illetően, szóval lehetséges a Holland GP” – tette hozzá.”

A Racinglinge.hu még tavaly nyáron készített interjút a Forma-2 holland élmenőjével, Nyck de Vries-zel, akit a Holland Nagydíj visszatéréséről is kérdeztük. A 22 éves versenyző Doornboshoz hasonló választ adott:

„Jelen pillanatban nem hinném (hogy van esély Hollandia visszatérésére – a szerk.). Ott van például Németország: Hockenheim és a Nürburgring sincs benne a naptárban. Vagy Franciaország… Persze jövőre (2018-ban – a szerk.) visszatérnek, tudom. Ők sokkal nagyobb országok és több büdzsével rendelkeznek. Elég nehéz lenne számunkra a versenyrendezés.”