back to top
KezdőlapFormula 1Erős kijelentés Verstappentől – vajon kire haragszik a Red Bullnál a holland?

Erős kijelentés Verstappentől – vajon kire haragszik a Red Bullnál a holland?

-

Max Verstappen igen frusztráltan nyilatkozott a Magyar Nagydíj időmérő edzése után, majd elmondta, hogy a Red Bullnál egyeseknek fel kellene ébredni.

Noha mindössze 0,046 másodperccel maradt le a pole pozíciótól és a 3. helyet szerezte meg a Magyar Nagydíj időmérő edzésén a jelentősen továbbfejlesztett, nagy leszorítóerőt igénylő pályákra optimalizált csomagot felvonultató RB20-assal, Max Verstappenen érezni lehetett a frusztrációt és azt, hogy kicsit sem elégedett a 3. hellyel. „Frusztrált vagyok, mert nem vagyunk elég gyorsak, és egy ideje már ez a helyzet – nyilatkozta a Sky Sports-nak. – Erre a hétvégére elég sok fejlesztést hoztunk, és továbbra sem vagyunk elég gyorsak. Ha pedig többé nem mutatnék ki érzelmeket, az azt jelentené, hogy nem érdekel, miközben nagyon is érdekel. Egyszerűen csak frusztráló. Úgy éreztem, hogy mindent megpróbáltam a pole megszerzéséhez, ami itt nagyon fontos, és a bajnokság szempontjából is az, de megint nem volt meg a tempónk.”

Max Verstappen, Red Bull, Magyar Nagydíj
Fotó: Mark Thompson/ Getty Images / Red Bull Content Pool

Verstappen az időmérő utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy „nagyobb teljesítményre számítottam” a fejlesztésektől, és „talán nem optimalizáltuk a csomagot, nem tudom, majd az elkövetkező versenyeken meglátjuk.” „A fejlesztések működnek, de továbbra sem vagyunk elsők, nem igaz? Ennél többre van szükség, ennyire egyszerű. Nagyon elégedett voltam a köreimmel az időmérőn, de az egyensúly szempontjából minden a határon mozog. Olyan keményen nyomom, ahogy csak tudom, ettől pedig itt-ott vannak apróbb megingások. Úgy érzem, keményebben nyomom, mint tavaly, de többé nem jönnek a nagyszerű köridők. Azt hiszem, ez egyszerűen azt jelenti, hogy kicsit lassabbak vagyunk, így van min dolgoznunk. Ennyire egyszerű.”

Verstappen dühös valakire?

A címvédő tehát nem elégedett a fejlesztések által elért előrelépés mértékével, és elmondta, hogy a „a McLaren a hosszú etapokon is nagyon erősnek tűnt, nyilván az utóbbi néhány versenyen is azok voltak, és nem látom hirtelen erősebbnek magunkat itt sem a nyers tempó alapján.” Ezután a GPblognak hozzátette: „Velem legalább tudják [a Red Bullnál], hogy nem keresek kifogásokat. Mindig realista vagyok ebben, de talán nincs mindenki ezen a hullámhosszon. Szerintem egyeseknek kicsit fel kell ébredniük, de nem kell részletekbe mennem arról hogy kik azok.”

Max Verstappen, Red Bull, Magyar Nagydíj
Fotó: Rudy Carezzevoli/Getty Images/Red Bull Content Pool

Itt Verstappen egyértelműen a saját csapatának néhány tagjára utalt, mintha egyesek más véleményen lennének a Red Bull helyzetéről abban a tekintetben, hogy hol áll jelenleg az RB20-as a többiekhez képest. Merthogy a holland egyértelműen azt hajtogatja, hogy ilyen teljesítménnyel a McLaren utolérheti őket a bajnokságban. „Kezdetben mindig másodikok vagy harmadikok voltak, de ha elkezdenek nyerni, kettős győzelmeket szerezni, vagy első és harmadik helyen végezni, akkor egy ponton túl ez nem lesz fenntartható. De igen, a legjobbunkat nyújtjuk” – mondta, majd amikor megkérdezték tőle, hogy az egyéni pontversenyben elfoglalt helyzete miatt is aggódik-e, azt felelte: „dolgozom rajta, igen.”

Katasztrófa, düh, mindenki hibás – áll a bál a Mercedesnél a Magyar Nagydíj időmérője után