back to top
KezdőlapFormula 1Ez lesz Ricciardo célja a soron következő futamokon

Ez lesz Ricciardo célja a soron következő futamokon

-

Daniel Ricciardo meglepő nyilatkozatot adott a jövőjével kapcsolatban. Az ausztrál pilóta a saját teljesítményének javítására fog összpontosítani, nem arra, hogy új szerződést kapjon az RB-től.

A nyolcszoros futamgyőztes egy nehéz szezonkezdeten van túl, miután eddig csak és kizárólag a Miami Nagydíj sprintfutamán tudott a pontszerzők között végezni. Emiatt 14 pont a hátránya a csapattársához, Cunoda Júkihoz képest, aki egyelőre szárnyal 2024-ben. Ricciardo rossz eredményei miatt olyan pletykák is felmerültek, hogy Liam Lawson átveheti majd a helyét a jövőben a faenzai istállónál.

Pérez egy jól irányzott torpedómozdulattal elsüllyesztette Ricciardo esélyeit

Az új-zélandi pilóta még tavaly kapott egy váratlan bizonyítási lehetőséget, miután helyettesítenie kellett Ricciardót, aki a Holland Nagydíj délutáni edzésén egy balesetben eltörte a kezét. Lawson élt is a bizalommal, és a csúcs a szingapúri 9. hellyel jött el a számára.

Az RB vezérigazgatója, Peter Bayer nemrégiben Ricciardo tudomására adta, hogy mindenben támogatja őt, és meg van elégedve a jelenlegi pilótapárossal.

„Őszinte leszek, az új szerződéssel kapcsolatos dolgok még nem igazán merültek fel – ismerte el az ausztrál kiválóság. – Remek híreket kaptam Bayertől is, de szeretnék folyamatosan jó eredményeket elérni.”

„A különbség köztem és Cunoda között megmagyarázhatja, hogy mi okozhatta a problémámat a mostani hétvégén. Mindig lesz valami ehhez hasonló, mert ez a Forma-1, és itt semmi nem tökéletes. Természetesen nem örülök ezeknek a különbségeknek, nagyon frusztráló. Nyilvánvalóan a csapat mindenben segítőkész, és remek viselkedést mutattak ezzel kapcsolatban.”

„Az idei évben az okozza eddig a legnagyobb problémát a számomra, hogy nem tudok hétről hétre szállítani a jó eredményeket. Erre szeretnék most koncentrálni, nem szeretném, hogy a jövővel kapcsolatos kérdések megzavarjanak ebben. Egyszerűen jobban szeretnék teljesíteni a pályán.

Az RB pilótája a 12. helyen fejezte be a legutóbbi Monacói Nagydíjat, amíg a csapattársát a pontszerző 8. pozícióban rangsorolták. Ricciardo szerint az javíthat még a helyzetén, ha Cunodához hasonlóan ő is képes lenne bejutni a Q3-ba az időmérő edzéseken.

Stroll nem kért bocsánatot Ricciardótól, de erről beszélni sem volt hajlandó