back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc elárulta, milyen változtatással lett sikeres Spában

Leclerc elárulta, milyen változtatással lett sikeres Spában

-

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc a Belga Nagydíjon szerezte meg a harmadik vasárnapi dobogós eredményét 2023-ban.

Mindezt úgy, hogy már az időmérőn is ő bizonyult a legjobbnak a Red Bull mögötti mezőnyben, Max Verstappen büntetésének köszönhetően az élről indult. A hétvége folyamán nagyon sokszor változó körülmények között kellett helytállnia a versenyzőknek, és a Ferrari pilótája elárulta, hogy egy újítás segített neki szárnyalni.

„Kicsit változtattam a vezetési stílusomon, aminek nagy hatása volt. Általában nagyon agresszívan vezetek, esőben és száraz pályán is, ami gyakran kifizetődik ilyen körülmények között” – idézte a Racingnews365.com Leclerc-t.

„Slick gumin azonban nem annyira kifizetődő a két véglet között, félig nedves félig száraz aszfalton így menni. Kipróbáltam különböző módszereket, a beállításokkal is, hogy kanyarról kanyarra változtassak. Ez rögtön magabiztossá tett és javult a köridő is.”

Versenyek óta hibás a Ferrari rádiója, Leclerc szavai a Hungaroringen is elvesztek az éterben

A Ferrari a nagyon gyors pályákon és esőben is villogott korábban, Leclerc ennek ellenére zárt sikeres versenyhétvégét Spában. Kitért arra is, hogy a jelek szerint a fejlesztések gyümölcse lassan kezd beérni a gumikezelés terén, ami miatt az idény elején rengetegszer szívták a pilóták a fogukat.

„Még korai végleges kijelentést tenni, de két-három verseny óta jobban bánunk a gumikkal. Nem kopnak óriási mértékben, és úgy tartottam [Lewis Hamiltont]magam mögött, hogy szabályozni tudtam a tempót a gumikkal” – mondta.

„Ebből a szempontból jónak tűnt a helyzet, de továbbra is figyelnünk kell. Különleges feltételek esetén néha kiesnek a megfelelő hőmérsékleti tartományból az abroncsok, és olyankor nagyon szenvedünk.”