back to top
KezdőlapFormula 1Az esőben hatalmas baleset tette értelmetlenné az F1 utolsó edzését

Az esőben hatalmas baleset tette értelmetlenné az F1 utolsó edzését

-

Az előrejelzés pontos volt, szombaton eső áztatta el a pályát az F1 Holland Nagydíján, és az utolsó edzésen csak néhány percet tudott gyakorolni a mezőny Logan Sargeant hatalmas balesete miatt.

Az első fecskék a kék oldalfalú, maximálisan bordázott esőgumikkal jöttek ki, de hamar kiderült, hogy a feltételek már alkalmasak a zöld intermediate abroncsok használatára.

Alig tíz perc után azonban Nico Hülkenberg, ahogy a második tréningen is, az első kanyarnál kicsúszott és megtörte az autóját, bár ezúttal vissza tudott gurulni vele a depóba. Megint a fékek viselkedésére panaszkodott, de mindenképp jobban járt, mint Sargeant, aki szinte rögtön ezután a szalagkorlátba csapódott nagy sebességnél és ripityára törte a kocsiját. A Williams pilótája amatőr hibával rátette a jobbelső kerekét a fűre a 3-as számú ívnél, amitől azonnal megforgott.

Sargeant a saját lábán szállt ki az autóból, de a pálya körüli rész annyira megrongálódott, hogy hosszú időre piros zászlóra volt szükség. Mire mindent eltakarítottak és helyreállítottak, csak 2 perc maradt az edzésből, vagyis annak a háromnegyedében nem lehetett pályára hajtani. Eddigre már a nap is ki-kikukucskált a felhők mögül.

A végeredményt fürkészni nincs értelme, hiszen a piros zászló előttig csak tíz pilóta jegyzett mért kört a vizes aszfalton, utána pedig a szűk 2 percben óriási tömegjelenetek alakultak ki, ahogy mindenki próbálta legalább egy picit felmérni a körülményeket a rövid pályán. Max Verstappen ugyanakkor így is összehozott egy (vélhetően pénzbírsággal vagy megrovással) büntethető manővert, amikor a bokszutca kijáratánál a fehér csíkot átlépve furakodott előrébb a sorban, ezt vizsgálhatják a felügyelők, amennyiben a versenyigazgató jelenti feléjük.

Az időmérő 15 órakor kezdődik, és izgalmas lesz figyelni, hogy addig, illetve abban az egy (vagy akár több) órában érkezik-e csapadékutánpótlás. Sargeant vélhetően nem fog részt venni az időmérő az autóját ért súlyos károk miatt.

Verstappen: A Red Bull egyszerűen lassú