back to top
KezdőlapFormula 1Alonso: „Senki sem hallgatta meg az én nézőpontomat”

Alonso: „Senki sem hallgatta meg az én nézőpontomat”

-

Az F1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso a megítélése kapcsán sajnálattal fogalmazta meg, hogy sok dolgot félreértenek nála, és ilyen volt a 2007-es hungaroringi eset is.

A 2007-es Magyar Nagydíj időmérőjén máig emlékezetes botrány tört ki a McLarennél, ami polgárháborúba taszította a vb-címért küzdő csapatot és Kimi Räikkönen sétált el végül a bajnoki titulussal. A Hungaroringen a McLaren autója volt a favorit, de a Q3-ban Lewis Hamilton az előzetes megállapodást felrúgva megelőzte a sorban Alonsót, utóbbi pedig bosszúból a kerékcserénél szándékosan feltartotta újonc csapattársát, így az utolsó körét nem tudta időben elkezdeni.

Legalábbis ez a közismert változat, amiért Alonso rajtbüntetést kapott. Csakhogy ő állítja: nem csinált semmi rosszat. „Több esetben félreértésekhez vezetett az, amit rólam mondtak, publikáltak. Például a 2007-es Magyar Nagydíjról” – mondta a BBC-nek abban az interjúban, amiben az ő rosszfiúnak való beállításáról is beszélt.

„Senki sem hallgatta meg az én nézőpontomat, az igazságot, a tényeket. Én senkit sem tartottam fel, csupán használt gumit kaptam az időmérőn.”

Alonso a rosszfiúnak bélyegzésről: el kell játszani a szerepet

„A rádióforgalmat meghallgatták, a felügyelők pedig egy nem létező kitétel alapján adtak büntetést. Kiosztották a büntetést úgy, hogy egyértelművé tették, az oka nincs leírva a szabályokban.”

„Aztán a csapatom óvta meg az eredményem, először esett meg ilyen a sportág történetében. Amikor összerakjuk az összes hasonló esetet és nem ismerjük a tényeket, nyilván nehéz tisztázni a félreértéseket.”