back to top
KezdőlapFormula 1A Ferrarinál jobb eredményre számítanak a két siralmas verseny után

A Ferrarinál jobb eredményre számítanak a két siralmas verseny után

-

A Ferrari két kiábrándító eredmény után várja az Osztrák Nagydíjat, ahol Charles Leclerc jobb teljesítményre számít a csapattól.

Hol van már a monacói mámor a Ferrarinál? Az ottani győzelmet két kiábrándító futam követte, Kanadában és Spanyolországban sem tartották az iramot a mezőny elejével, Fernando Alonso oda is szúrt nekik. A vörösök jelenleg csak a negyedik legerősebb csapatnak tűnnek a McLaren-Mercedes-Red Bull hármas mögött, de Charles Leclerc úgy látja, az új fejlesztésű elemek alaposabb megismerése után a Ferrari visszavághat.

„Rájöttünk, Montrealban mi siklott félre, ezt nagyrészt a gumik okozták. Barcelonában egyszerűen hiányzott a tempónk, lassabbak voltunk, mint vártuk, de szerintem nem állítottuk be tökéletesen a kocsit – mondta a hétvégi verseny előtt. – Folytatjuk a munkát, próbáljuk optimalizálni az új elemeket, amelyeket Barcelonában vetettünk be először.”

„Van még teendőnk, hogy jobban kiismerjük őket, de nem hiszem, hogy ugyanolyan problémáktól szenvedtünk Montrealban és Barcelonában, nem hiszem, hogy trendről beszélhetünk.”

Leclerc elmondta, milyen a hangulat közte és Sainz között a verbális csörte után

„Bízom benne, hogy visszatérünk az élmezőny küzdelmébe. Főleg a hosszú, lassú kanyarokban küszködünk, és ezekből kevesebb található ezen a pályán. Ez jó jel nekünk, bár foglalkozunk azzal is, hogy javítsunk az autónk az ilyen kanyarokban, és haladtunk is a megoldás felé.”

Nem csak Leclerc, hanem csapattársa, Carlos Sainz is ebben bízott az Osztrák Nagydíj előtt. A Ferrari csapatfőnöke, Frédéric Vasseur pedig szintén arra utalt, hogy az előző helyszínen nem végeztek tökéletes munkát az autó beállításával.

„Két tizedmásodperces lemaradásban voltunk. De nem az volt, hogy a 14 barcelonai kanyar mindegyikében egy századmásodpercet vesztettünk, hanem egy-egy tizedet két helyen. A kör maradék részén ugyanúgy teljesítettünk, mint Lando [Norris, az időmérő győztese]” – közölte.

Unikornis helyett szoros csaták – Verstappen főnöke így jobban örül