back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton és Verstappen trükközni fog a rajtnál – véli Norris

Hamilton és Verstappen trükközni fog a rajtnál – véli Norris

-

Lewis Hamilton és Max Verstappen okosabb, mint a több versenyző, és a szokottnál több trükközésre számít tőlük a Szingapúri Nagydíjat a pole pozícióból kezdő Lando Norris.

Noha továbbra is 59 pont a hátránya, Lando Norris áll a legközelebb Max Verstappenhez a világbajnoki pontversenyben, és mivel a McLaren egy ideje jobban teljesít a Red Bullnál, a különbség várhatóan még csökkenhet. Hogy ez igazi bajnoki csata, vagy csak esetleg idővel az válhat belőle, azt mindenkinek a saját megítélésére bízzuk, de az biztos, hogy így is tűzijátékkal kecsegtet, hogy a Szingapúri Nagydíjat ez a két versenyző kezdi majd az első sorból. A második sorban, a harmadik helyen pedig ott lesz Lewis Hamilton, aki szintén beleszólhat majd a győzelem sorsába.

A pályafutása 6. pole pozícióját szerző Norris az FIA időmérő utáni sajtótájékoztatóján kérdésre elmondta, tudja, hogy mit várhat a rajtnál az összesen 10 világbajnoki címmel rendelkező riválisaitól. „Nagyon tisztelem őket, régóta felnézek mindkettejükre a szó szoros értelmében és másként is. Valószínűleg valamennyire tudom, hogy mire számítsak mindkettejüktől, mert mindketten tisztelettel versenyeznek, és mindketten tisztán akarnak versenyezni. Ez olyasmi, amit mindig várok. Akárhogy is végződött, [Verstappennel] nagyszerűt csatáztunk Ausztriában, ott és más pályákon is nagyszerű csatákat vívtunk” – utalt a Red Bull Ringen történt ütközésükre a McLaren versenyzője.

Hamilton, Verstappen
Vajon mit tervez Hamilton és Verstappen? / Fotó: Mark Thompson/ Getty Images / Red Bull Content Pool

Norris ezzel együtt számít rá, hogy Verstappen és Hamilton mindent be fog vetni ellene és egymás ellen is, részben azért, mert neki a bajnoki cím szempontjából bőven van veszítenivalója. „Tudom, hogy meg fognak próbálni több trükköt bevetni, vagy… ők egyszerűen csak okosabbak, mint más versenyzők, és jobban tudják, hogyan kell hosszú vagy rövid távra játszani. Valószínűleg csak jobban fogom tisztelni a helyzetet és élvezem, hogy itt lehetek a sportág két nagy alakjával” – mondta Norris.

A pole pozíciót 2 tizedmásodperces előnnyel megszerző Norris emellett saját teljesítményéről is beszélt és elmondta, nem vezetett jobban most, mint a Q1-es kiesésekor Bakuban, csak egyszerűen most nem érte olyan balszerencse, mint akkor az Esteban Ocon autója miatt neki a lehető legrosszabb pillanatban lengetett sárga zászló.

„Úgy érzem, pontosan ugyanazt csináltam és ugyanannyira tettem oda magam, mint a múlt hétvégén, csak a dolgok egyéb körülmények miatt most máshogy alakultak. De nem izgattam túlságosan magam emiatt [Azerbajdzsánban], csak a következő feladatra koncentráltam és tettem, amit tennem kellett. Úgy érzem, hogy jól teljesítek, és Bakuban is jól teljesítettem. Egész hétvégén gyors voltam, úgy éreztem, könnyedén harcolhattam volna a dobogóért vagy a győzelemért. De nem így volt megírva, viszont mindent kihoztam a vasárnapból, és most is ugyanerre fogok törekedni.”

Meglepő pilótanevet dobott a kalapba a Red Bull, miközben Ricciardo már kezdhet csomagolni