back to top
KezdőlapFormula 1Hipp-hopp elillant Hamilton fél másodperces előnye

Hipp-hopp elillant Hamilton fél másodperces előnye

-

Kanadában az egyetlen, száraz időben tartott edzésen Lewis Hamilton tarolt, ám amikor igazán kellett volna, nem találta az összhangot az autójával, a kvalifikáción csak a 7. helyet szerezte meg.

Ami azért is furcsa, mert a csapattársa, George Russell lendületben maradt és megszerezte az első rajtkockát a Kanadai Nagydíjra. „A körülmények kiválóak voltak, tökéletesek. A gumik azonban valamiért nem működtek az egész időmérőn, nem volt tapadásom. Simán volt fél másodperc előnyöm a harmadik edzésen, ami eltűnt” – mondta Hamilton.

„Egész hétvégén remeknek éreztem az autót, de ez az érzés elillant, ahogy elkezdtük az időmérőt. Egyszerűen eltűnt a tapadásom. A harmadik edzésen nagyon jó tempót mentem, a kvalifikáción viszont nem működtek a gumik.”

A Mercedes frissítésekkel érkezett Kanadába, melyek a jelek szerint beváltak, bár hozzá kell tenni, hogy az autójuknak főleg a gyors kanyarokban voltak problémái eddig, ilyenek pedig nincsenek a montreali pályán. Toto Wolff sem érti, miért esett vissza Hamilton teljesítménye néhány óra alatt.

„Úgy nézett ki, hogy Lewis előnyben van [Russell-lel szemben], és mindkét autóval kényelmesen legyőzünk mindenkit – közölte a Mercedes csapatfőnöke. – A vége azonban szoros lett, még George-nak is. Lewis jó eredményei pedig nem jöttek, és egyelőre nem jöttünk rá, miért nem teljesítettünk jobban.”

Russell pole pozíciójához szükség volt a jó szélárnyékra is, amit a köre végén kapott egy másik autótól. Max Verstappen és George Russell ezredre azonos körének animációját itt lehet megtekinteni, amin a virtuális térben egyszerre mennek a pályán.

Leclerc nem kért a Ferrari szájba rágott nyilatkozatából