back to top
KezdőlapFormula 1Így reagált Hamilton, miután kiderült, ő nyerte a Belga Nagydíjat

Így reagált Hamilton, miután kiderült, ő nyerte a Belga Nagydíjat

-

Lewis Hamilton már nem volt ott Spában, amikor kiderült, hogy ő nyerte a Belga Nagydíjat, de a közösségi médiában utólag elolvashattuk a reakcióját.

Lewis Hamilton a médiakötelezettségeinek teljesítése után sietve távozott Spa-Francorchamps-ból – így például a Mercedes lemondta a győzelmi csapatfotózást, mert mire megszületetett a George Russell kizárásáról szóló ítélet, Hamilton már nem volt jelen –, így már csak a közösségi médiában tudott reagálni arra, hogy csapattársa büntetésével ő örökölte a győzelmet, ami pályafutása 105. F1-es sikere. A három verseny alatt az idén másodszor nyerő hétszeres világbajnoknak nem felhőtlen az öröme.

„Vegyes érzéseim vannak a mai eredménnyel kapcsolatban. Nyilván örülök neki, hogy az enyém lett a győzelem, de együttérzek George-al, és csalódáskeltő a csapatnak, hogy nem lett meg a kettős győzelem. Ugyanakkor rengeteg pozitívumot vihetünk tovább a mai napból. A hétvége kezdetén nem számítottunk rá, hogy az élen leszünk, vagy hogy olyan tempóra leszünk képesek, mint amit mutattunk, úgyhogy nagyszerű látni, mennyit fejlődtünk és hogy harcban vagyunk. Ezeket a pozitívumokat mind magunkkal visszük a szünetre, és csapatként erősebben fogunk visszatérni, készen arra, hogy fenntartsuk ezt a lendületet” – írta a posztban.

Hogy mi okozhatta Russell autójának túl könnyűvé válását, arról ITT írtunk. Andrew Shovlin, a Mercedes mérnökigazgatója is ezt a feltevést erősítette, hangsúlyozva, amit Toto Wolff, azaz, hogy nem kereshetnek kifogásokat, mert ők hibáztak, és ki kell vizsgálniuk, hogy a számításaik hol csúszhattak félre. Shovlin egyúttal kiemelte, örül neki, hogy a kizárással együtt is egy Mercedes nyert.

„Megkönnyebbülés, hogy Lewis állt a második helyen és megörökölte a győzelmet. Ő is erős versenyt teljesített és a leggyorsabb volt a két kiállásos taktikával versenyzők közül. Elégedettek lehetünk az autó tempójával, de összességében csalódáskeltő, hogy nem kettős győzelemmel megyünk haza. Ez különösen igaz azután, hogy ennyire jól talpra álltunk az egyik legnehezebb pénteki napunk után, és azután, hogy a csapat ennyire jól menedzselte a versenyt. Tanulni fogunk ebből és a nyári szünet után erősen térünk Zandvoortban.”

Russell szíve megszakad, a Mercedes szerint Hamilton is megérdemelt győztes