back to top
KezdőlapFormula 1Jól indult, de kevésbé jól zárult Hideg Ádám hétvégéje Jerezben

Jól indult, de kevésbé jól zárult Hideg Ádám hétvégéje Jerezben

-

A versenyhétvégét megelőző teszteken elért nagyszerű köridők után rejtélyes probléma hátráltatta Hideg Ádám gokart világbajnoki ezüstérmes autóversenyzőt az F4-es spanyol bajnokság Jerezben rendezett elmúlt hétvégi fordulóján.

A Cram Motorsport versenyautóját vezető magyar tehetség hiába volt az első ötben a teszteken, a versenyhétvégén már nem volt meg a szükséges tempó az autóban ahhoz, hogy a jó köridőket élesben is meg tudja ismételni. A Hungarian Motorsport Academy 16 éves versenyzője csaknem 40 fős mezőnyben versenyez a világ legerősebb F4-es bajnokságában, ahol több mint 25 újonc – köztük Hideg Ádám – harcol a helyezésekért és a bajnoki pontokért.

A kaposvári születésű pilóta a hétvégét értékelve elmondta, már a pénteki szabadedzéseken is meglepetten tapasztalta, hogy a teszten mutatott tempót nem tudták áthozni, és bár szombaton reggel voltak reményt keltő jelek, amikor valamire sikerült rátalálniuk a csapattal közösen, ezt végül a hétvége hátralévő részére nem tudták átmenteni. „Igazából egyik időmérőn és futamon sem volt meg a tempónk ahhoz, hogy előrébb tudjunk kerülni. Úgy érzem, nagyjából a maximumot hoztuk ki az egész hétvégéből, mert a futamokon nem nagyon tudtam volna előrébb végezni” – mondta Hideg Ádám.

Hozzátette, egyelőre a mérnökök is tanácstalanok azzal kapcsolatban, hogy mi okozta a versenyautó teljesítményének visszaesését, de azt ígérték, hogy újra kielemzik az adatokat és átvizsgálják az autót, hogy megtalálják a probléma valódi okát. „Nagyon érezhető volt a tempó hiánya, ezen nyilván dolgoznunk kell. Meg kell találnunk ennek az okát, hogy az utolsó fordulóra jobb helyzetbe hozzuk magunkat” – fogalmazott a versenyző.

„Egy hónap múlva Barcelonában versenyzünk, előtte ott is lesz egy kollektív teszt. Remélem, hogy addigra versenyképesebbé tudjuk tenni az autót, hiszen a téli felkészülési időszak alatt, a Winter Series-ben ezen a pályán sikerült pole pozíciót szereznem” – nyilatkozta a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által létrehozott és működtetett Hungarian Motorsport Academy utánpótlás-nevelési rendszer versenyzője.

Hideg Ádám hat forduló, azaz 18 verseny után az összetett 17. helyén áll, az újoncok külön értékelésében pedig a 11. pozíciót foglalja el az F4-es spanyol bajnokságban. A versenysorozat idei szezonja november 8-10-én zárul Barcelonában.

Berepült az erdőbe Molnár Martin egyik riválisa a brit F4 szezonzáróján (videóval)