back to top
KezdőlapFormula 1Hivatalos: Daniel Ricciardo a McLarennél folytatja

Hivatalos: Daniel Ricciardo a McLarennél folytatja

-

Ahogy várható volt, Sebastian Vettel Ferraris távozása után elindult a lavina a pilótapiacon. Noha sokan biztosra vették, hogy Daniel Ricciardo érkezik a helyére, végül az ausztrál egy másik nagy múltú, és sikeres gárdánál kötött ki.

A McLaren ugyanis bejelentette, hogy 2021-től az ausztrál lesz Lando Norris csapattársa Wokingban.

Zak Brown, az istálló ügyvezetője így kommentálta új pilótája érkezését:

„Daniel leigazolása egy újabb lépés előre, a hosszabb távú terveinkben, és egy új, izgalmas dimenziót hozhat a csapatszámára Landoval karöltve. Ez egy remek hír az egész csapat, a partnereink és természetesen a szurkolóink számára.”

„Továbbá szeretném leróni a köszönetemet Carlos-nak a tökéletes munkájáért, amit a McLarenért tett. Ő egy igazi csapatjátékos, és minden jót kívánunk neki a McLaren utáni karrierjéhez.”

Andreas Seidl csapatfőnök is nagyon izgatott az új páros miatt:

„Daniel már bizonyított, többszörös futamgyőztes pilóta. Tapasztalata, elkötelezettsége és befektetett energiája rendkívül értékes lesz a McLarennek azon küldetésében, hogy visszatérjen az élmezőnybe. Daniel és Lando csapattársakként hiszem, hogy két olyan versenyzőnk lesz, akik a rajongók számára is izgalmasak lesznek és tovább segíthetnek minket a fejlődésben.”

„Carlos egy vérpfori, megtiszteltetés volt vele dolgozni, és idén még tovább élvezhetjük a közös munkát. Mindannyian sok szerencsét kívánunk neki a karrierje következő lépcsőjéhez.”

A csapat szándékai komolyak, főleg, hogy újra Mercedes motorokat fognak használni, és a két mókamester alkalmas is lehet erre a feladatra.