back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc idén is kipipált egyet öt nagy célja közül, már csak egy...

Leclerc idén is kipipált egyet öt nagy célja közül, már csak egy van hátra

-

Charles Leclerc felfedte versenyzői karrierjének bakancslistáját, amin eddig egész gyorsan húzgálhatta be a pipákat: bár még csupán 26 éves és hatszoros F1-es futamgyőztes, már csak egy vágya van, ami nem teljesült.

A Ferrari monacói versenyzőjét egy videóinterjúban kérdezték arról, hogy mi a legfőbb célja, mi áll a bakancslistájának élén, amire a vártnál részletesebb választ adott.

„Azt hiszem, öt dolog van, amit el akartam érni az életemben. Az első, hogy eljussak a Forma-1-ig, ami már megvan. A Ferrarinál akartam versenyezni, ez is megvan. Futamot akartam nyerni Ferrari-versenyzőként Monzában vagy egy olaszországi futamon, mert ez igazán különleges érzés számunkra – 2019-ben ez is sikerült. Aztán ott volt Monaco, hiszen a hazai verseny megnyerése mindenki számára ott van a lista elején. A legfontosabb pedig természetesen a világbajnoki cím, ami eddig nem jött össze, de a Forma-1-et illetően ez az utolsó dolog, ami a bakancslistámon van, és aminek eléréséért mindent meg fogok tenni” – fogalmazott.

Leclerc már hetedik szezonját tölti a Forma-1-ben, ebből hatodikat a Ferrarinál, ennek fényében talán csalódás is lehetne, hogy még csak hat versenyt nyert meg a Scuderia pilótájaként – legutóbb idén a Monacói Nagydíjon, amivel kihúzhatta a negyedik pontot is a listájáról.

Utolsó céljának eléréséhez, a világbajnoki címhez idáig nem volt közel: 2022-ben ugyan ő és a Ferrari kezdtek a legjobb formában, de már májusban megelőzte őt a tabellán Max Verstappen, aki ezt követően ellenállhatatlanul menetelt a cím felé. Leclerc abban az évben szerezte egyetlen év végi dobogóját, hiszen másodikként zárta a szezont, de akkor is 146 pont volt a lemaradása a holland mögött.

Hibát követhetett el a Mercedes és a Red Bull, hogy visszautasította Sainzt