back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc: Csak semmi pánik

Leclerc: Csak semmi pánik

-

A hétvégi Kanadai Nagydíj siralmasan alakult a Ferrari számára (egyik versenyzőjük sem ért célba), de Charles Leclerc szerint a csapatnak nem szabad túlreagálni a botladozást.

Leclerc azt mondta, a közvetítésben is hallott motorprobléma miatt körönként 1,5 másodpercet vesztett. „Utána kell járnunk a motorproblémák okának, mert azok megnehezíthetik a szezon további részét  – jelentette ki az F1TV-nek. – Nem szabad túlreagálni az autó tempóját, mert vannak jó és rossz hétvégék. (…) Egyértelműen nem éreztem jónak az autót, ezzel foglalkoznunk kell, és megérteni, mi siklott félre.”

„Monaco [és a győzelem] után sem reagáltuk túl az eredményt, most sem szabad ezt tennünk. Azért fáj, ami történt.”

Leclerc kitért arra a furcsa, a Ferraritól régebben megszokott megmosolyogtató döntésre is, hogy az erősödő esőben megkapta a száraz pályás gumit: a szavai alapján volt rá racionális magyarázata a csapatnak, még ha konkrétumot nem is árult el (és a rádióforgalomban sem esett szó ilyesmiről, miközben Leclerc nagyon erősködött, hogy gyorsan váltsanak vissza átmeneti esőgumira). „Egy ponton úgy döntöttünk, slick gumira váltunk, holott nagyobb volt az esélye annak, hogy nem fog beválni. De valamit ellenőriznünk kellett. A motorproblémák miatt amúgy sem szereztünk volna pontot” – magyarázta.

Utóbbi súlyosságáról egyelőre nem érkezett információ, de nem árt figyelni, hogy a következő versenyeken visszaveti-e ismét a Ferrarit.

Leclerc nem kért a Ferrari szájba rágott nyilatkozatából