back to top
KezdőlapFormula 1Abszurd jelenetek: Leclerc káromkodott, majd egyből kérdőre vonta őt az FIA embere

Abszurd jelenetek: Leclerc káromkodott, majd egyből kérdőre vonta őt az FIA embere

-

Mióta Max Verstappent megbüntették káromkodásért, érezhetően igyekeznek odafigyelni az F1-es pilóták arra, hogy se a sajtótájékoztatókon, se a csapatrádióban ne használjanak csúnya szavakat, de ahogyan arra számítani lehetett, előbb-utóbb úgyis kicsúszik valaki(k)nek a száján egy-egy „f” betűs szó.

Ez történt a Mexikóvárosi Nagydíjat a 3. helyen záró Charles Leclerc-rel a futam utáni sajtótájékoztatón, amikor arról beszélt, hogy miként reagált az utolsó kanyaros megcsúszására, amellyel elveszítette a 2. pozíciót Lando Norrisszal szemben. A monacói pilóta azt mondta, a hiba után azt gondolta, hogy „ó, ba**za meg”, majd amint kimondta a szót, rájött, hogy mit tett, és közölte: „Jaj ne! Nem akarok csatlakozni Maxhoz!”

A hiba, amiről Leclerc beszélt:

A Ferrari versenyzője nyilván viccelődve a közmunkára gondolt, hiszen a hollandot erre ítélték, ám arra talán ő maga sem számított, hogy a sajtótájékoztató végeztével az FIA egyik embere azonnal kérdőre vonja majd őt. Hogy pontosan mi hangzott el a maranellóiak sajtósa által közelről végighallgatott párbeszédben, talán soha nem derül ki, mindenesetre meglehetősen abszurd, hogy az FIA most már ilyen szinten ugrik egy-egy teljesen ártatlan szituációban kicsúszott trágár kifejezésre is.