back to top
KezdőlapFormula 1A Magyar Nagydíj előtt érkezhet a bejelentés – újabb F1-es ülés kelt el...

A Magyar Nagydíj előtt érkezhet a bejelentés – újabb F1-es ülés kelt el 2025-re

-

Az idén sem maradunk pilóta-bejelentés előtt a Magyar Nagydíjon, legalábbis a BBC Sport értesülései szerint.

Miközben továbbra is Carlos Sainz tartja sakkban a 2025-ös Forma–1-es pilótapiac jelentős részét, a BBC úgy értesült, hogy újabb ülés talált gazdára a jövő évi mezőnyben, a Haas ugyanis aláírt az idei év végén az Alpine-tól távozó Esteban Oconnal. A brit lap szerint a megállapodást már a 39. Magyar Nagydíj felvezetése során bejelenthetik.

Ezzel teljessé válik az amerikai istálló jövő évi felállása, a Ferrari-junior Oliver Bearman ugyanis már korábban leszerződött velük. Mindez azt is jelenti, hogy a Haashoz 2022-ben visszatérő, összességében a csapattal hetedik szezonját taposó Kevin Magnussennek mennie kell, a dán pilóta azonban nem feltétlenül szorul ki a Forma–1-ből, hiszen még az Alpine-nál, a Williamsnél és a Saubernél is van kiadó ülés.

Persze aligha a dán versenyző az első számú jelölt bármelyik említett csapatnál, hiszen az Alpine bevallottan Carlos Sainzra vár, de a Williams és a Sauber is tárgyalt a spanyollal. Emellett Valtteri Bottas és Sergio Pérez is a szabadügynökök közé kerülhet, amennyiben mindketten elveszítik jelenlegi ülésüket. A finnt több helyen is a grove-iakkal hozták szóba, a mexikói anyagi támogatása és Red Bullnál szerzett tapasztalata pedig bárkinek aranyat érhet.

A világbajnok már a Magyar Nagydíj után kivágná Pérezt, ha ez megtörténik