back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen dörzsölheti a tenyerét? – Horner nehéz helyzetet lát a McLarennél

Verstappen dörzsölheti a tenyerét? – Horner nehéz helyzetet lát a McLarennél

-

Lando Norris megint nem lépett annyival közelebb Max Verstappenhez a tabellán, mint amennyi lehetőség hevert az asztalon, pedig Christian Horner szerint a McLarennek előbb-utóbb be kellene látnia, hogy a brit bajnoki címének támogatása érdekében minden szükséges intézkedést meg kell hozni.

Norris hátránya Verstappentől 62 pont, ennyit kellene ledolgoznia a hátralévő nyolc nagydíjon (amelyek közül több során sprintet is rendeznek), hogy történelmi fordítást mutasson be és elhódítsa a vb-címet. A lendület egyértelműen nála van, de sok olyan hiba becsúszott akár az ő, akár a csapata részéről, amik nélkül most még szorosabb lenne az állás, és a McLaren döntései sem segítik.

Monzában utóbbira láttunk példát: ez már a második olyan alkalom volt rövid időn belül, hogy Norris közvetlenül a csapattársa, Oscar Piastri mögötti pozícióban fut be, ráadásul az ausztrál sokak meglepetésére egy kemény manőverrel előzte meg Norrist az első körben, mely során a győztes Charles Leclerc is elosont a brit mellette.

A McLarennél téma a belső játékszabályok pontosítása, de a Red Bull csapatfőnöke szerint komoly fejfájás vár a riválisukra, mert a jelek szerint nehéz lesz fegyelemre nevelni a versenyzőiket.

Ez lesz a nyerő taktika Verstappen ellen? Demokráciát visz a csapatutasításba a McLaren

„Nem tudom, mit takarnak a papaja-szabályok, de második sikánnál majdnem kiütötték egymást a versenyzőik. Az egyéni bajnokság szempontjából a csatájuk kimenetele kedvezett nekünk” – idézte Hornert a RacingNews365. Ezzel utalt arra, hogy Norris így nem hozott annyi pontot Verstappen, mint a győzelmével tette volna.

„Egy csapatnak mindig nehéz utasításokat kiadni, de óhatatlanul eljön az a pont, amikor a jobb helyzetben lévőt kell előtérbe helyezni. És lehetetlen kitalálni a megoldást rá, amikor ilyen szituáció alakul ki.”

Piastri 44 ponttal áll Norris mögött a bajnokságban, neki nyilván sokkal csekélyebbek az esélyei a bajnoki címre, mint csapattársának, de a McLaren hagyományosan ilyenkor sem feltétlenül áll be az előrébb lévő pilóta mögé. A 2007-es fiaskóra emlékszünk Fernando Alonsóval és Lewis Hamiltonnal, de például 1999-ben Spában is hagyták nyerni David Coulthardot Mika Häkkinen előtt, holott utóbbi arányaiban nagyobb pontelőnnyel előzte a csapattársát a verseny előtt és után is, mint Norris jelenleg.

Piastri új bűnbakot is talált, amiért kikapott Leclerc-től