back to top
KezdőlapFormula 1Mick Schumacher meglepte az Alpine-t a teszten, de mit jelent ez a...

Mick Schumacher meglepte az Alpine-t a teszten, de mit jelent ez a jövőre nézve?

-

Mick Schumacher jobban teljesített az Alpine eheti F1-es tesztjén, mint azt az istálló várta, kellemes meglepetést okozva ezzel.

A Brit Nagydíj előtti szerdán az Alpine a Paul Ricardon tesztelt Jack Doohannel és Mick Schumacherrel. A 2022-es A522-es konstrukcióval lefolytatott teszt célja az volt, hogy összevessék ausztrál tartalékjukat a WEC-csapatukban versenyző pilótájukkal, hiszen mindkettejüknek van valamennyi esélye arra, hogy jövőre Pierre Gasly csapattársa legyen. A gyakorláson mindkét versenyző fél napot vezethetett – Doohan délelőtt, Schumacher délután –, az Alpine pedig értelemszerűen semmilyen részletet nem árult el azon kívül, hogy a teszt mindkettejük számára probléma mentesen zajlott, és nagyon hasonló futási tervet teljesítettek.

Julien Fébreau, francia újságíró, a Canal+ kommentátora azonban saját forrásaiból megtudott ezt-azt, és elmondta, Mick Schumacher teljesítménye igazán meglepte az Alpine-t, a 25 esztendős pilóta pedig nagyszerű visszajelzéseket adott. Az Alpine-nál dolgozókkal beszélgetve Fébreau megtudta, hogy Schumacherről az a benyomás alakult ki az istállónál, hogy alulértékelt versenyző, aki annak ellenére végzett remek munkát és futott jó köröket, hogy Doohannel ellentétben nem ismerte az autót.

Schumacher a Paul Ricardon a 2022-es Alpine-nal:

Hogy mindez jelenthet-e fordulatot Mick Schumacher F1-es visszatérési szándékait illetően, azt egyelőre nehéz megmondani, mert az biztos, hogy az Alpine Carlos Sainzot szeretné leigazolni Esteban Ocon megüresedő helyére. Ezt Flavio Briatore, az enstone-iakhoz nemrég tanácsadói szerepkörben visszatérő ex-csapatfőnök meg is erősítette, innentől kezdve tehát a spanyol pilótán múlik, hogy ismét a franciák versenyzője lesz-e (2017-ben és 18-ban már versenyzett itt, amikor még Renault-nak hívták a csapatot).

Ugyanakkor Sainznak más lehetőségei is vannak, és friss hír, hogy a Mercedesnél ismét szóba került a neve, miután Andrea Kimi Antonelli F2-es szezonja eddig nem a vártak szerint alakul. Amennyiben Sainz inkább Hamilton ülését foglalja el, vagy esetleg mégis a Williams/Audi kettősből választ, Jack Doohan és Mick Schumacher előbbre kerül a rangsorban, ebben az esetben pedig már döntő lehet a németnek, hogy milyen teljesítményt nyújtott a barátjához (a Doohan és a Schumacher család még az ötszörös gyorsaságimotoros-világbajnok Mick Doohan és Michael Schumacher által került jó viszonyba, így Mick Schumacher már gyerekkora óta ismeri Jack Doohant) viszonyítva.

Bruno Famin, az Alpine csapatfőnöke egyébként a minap Silverstone-ban a német Sky-nak elmondta, a listájuk a megüresedő ülést illetően elég hosszú, és több mint 3 nevet tartalmaz.