back to top
KezdőlapFormula 1Módosítottak a Hungaroringen Cunoda időmérős bukása után (fotó)

Módosítottak a Hungaroringen Cunoda időmérős bukása után (fotó)

-

Az FIA változtatott a Hungaroring ötös kanyarjának bukóterén, miután Cunoda Juki hatalmasat bukott ott az időmérőn.

A lényegi kérdések Cunoda Júki hatalmas balesetével dőltek el a Magyar Nagydíj időmérő edzésén. Az RB japán versenyzője a Q3 hajrájában az 5-ös kanyart szélesítette ki, majd csapódott nagy sebességgel a védőfalnak, ám szerencsére sértetlenül szállt ki a csúnyán összetört autóból.

„Nem számítottam rá. Szélesre futottam, de kényelmesen a pálya határain belül maradta. Nyilván a Q3-ban a határon autózik az ember, a bal oldali gumikkal rámentem a műfűre, majd valószínűleg, mivel az vizes volt, szélesre csúsztam. Addig a pontig, az ötös kanyart is beleértve, a köröm nagyszerű volt, úgyhogy nagy kár érte” – nyilatkozta.

A baleset:

A Hungaroringen a tévéstáboknak még nyilatkozó, az írott sajtós kötelezettségei alól pihenés céljából felmentett Cunoda csak remélni tudja, hogy a mai futamot a 10. rajtkockából kezdheti, és nem kell olyan elemeket cserélni az autóján, amelyek miatt büntetést kap. „Hogy őszinte legyek, jobban aggódom az autó mint a testem miatt. Nagyon sajnálatos, ami történt, csalódott vagyok. Remélem, hogy az autó rendben van. Nyilván rosszul érzem magam a csapat miatt, mert azzal a körrel nagyon jó helyzetben lehettünk volna.”

Változtattak a Hungaroringen

Noha a balesetet csak Cunoda fedélzeti kamerájából láttuk, és a közvetítésben látott külső kamera csak a becsapódás utáni pillanatokat kapta el, egyértelmű volt, hogy az RB-t a műfűsáv vége dobta meg, és katapultálta a falba. Ezért az FIA változtatásokat eszközölt a Hungaroring ötös kanyarjában, és a fűsáv utolsó öt méterét kavicsággyal helyettesítette az alábbi képen látható módon.

Forrás: FIA