back to top
KezdőlapFormula 1Nem viccel a Ferrari, több tucat új munkaerőt vesz fel

Nem viccel a Ferrari, több tucat új munkaerőt vesz fel

-

Olasz lapértesülések szerint toborzásba kezdett a Ferrari, és több tucat új munkaerővel segíti a csapat munkáját.

Nagy reményekkel vágott neki az idei szezonnak a Scuderia, de már az első versenyen szembe kellett nézniük azzal a ténnyel, hogy a Red Bull még erősebb lett a tél folyamán. Az osztrák csapat azóta is verhetetlen, míg a vörösök nem a megfelelő úton indultak el a fejlesztések kapcsán. Az Aston Martin és a Mercedes ugrása után most a McLaren képviseli a második erőt, míg az olaszok a negyedik helyen helyezkednek el ezen a listán.

Még Vasseur szerint is túl sok hibát vétett a Ferrari a Magyar Nagydíjon

Frédéric Vassuer csapatfőnöke már többször hangoztatta, hogy az autó fejlesztésé élvezi a prioritást, ám a háttérben a szakemberek elcsábítására is nagy hangsúlyt fektetnek.

„Most a prioritásunk az autó fejlesztése. Az SF-23 az elmúlt 10 év öröksége. Tisztában vagyok azzal, hogy egy csapat mentalitása nem fog megváltozni 6 hónap alatt. A Forma-1-es alakulatok olyanok, mint a hajók: az irányváltás lassú. A siker a munka eredménye, és nem a történelemé. A Ferrari név nem elég a győzelemhez, de már jó irányba haladunk.”

A Corriere della Sera úgy értesült, hogy a Mercedes egyik kiemelkedő mérnökét, Loic Serrát igazolta le nemrég a csapat. A szakember már a kényszerszabadságát tölti, és a tervek szerint jövőre csatlakozik a Ferrarihoz. Ugyanakkor az olasz lap kihangsúlyozta, Serra csak egy kirakós darab a Scuderia beruházásban. A vörösök összesen 40 új szakembert igazoltak le a csapathoz.