back to top
KezdőlapFormula 1Távozik a csapattársával balhéba keveredő F1-es versenyző

Távozik a csapattársával balhéba keveredő F1-es versenyző

-

Esteban Ocon bejelentette, hogy a szezon végén elhagyja az Alpine F1-es csapatát.

Azt nem tudni, hogy a csapat kezdeményezte-e a váltást, vagy a versenyzőnek lett elege a belső feszültségből, aminek része volt a monacói ütközése is csapattársával, Pierre Gasly-val: az ütközésért egyértelműen ő volt a felelős, és felmerült az is, hogy csapata kispadra ülteti a következő versenyen, a Kanadai Nagydíjon.

„Életem meghatározó része volt ennél a csapatnál versenyezni a Forma-1-ben. Öt éven át versenyeztem náluk, és tinédzserként itt, Enstone-ban kezdődött a profi karrierem is, szóval mindig különleges helyen állnak majd a szívemben” – mondta Ocon, aki 2020-ban lett az Alpine jogelődjének számító Renault pilótája.

„Voltak nagyszerű és kemény pillanataink is, de hálás vagyok mindenkinek a csapatnál a közös élményekért. Hamarosan bejelentem a további terveimet, de egyelőre arra összpontosítok, hogy ennél a csapatnál teljesítsek megfelelően és eredményes legyek a szezon hátralevő részében.”

Búcsúüzenetnek nézett ki, mégsem úgy zárult a csendet megtörő Ocon monológja

Ocon F1-es pályafutásának csúcspontja egyértelműen a kaotikus 2021-es Magyar Nagydíj volt, amin győzelmet aratott. Emellett két másik futamon állt dobogóra a Renault/Alpine csapatával.

A francia versenyző azonban nehéz személyiség, csapattársként már Fernando Alonsóval is többször voltak necces szituációi, Gasly-val pedig régóta közismerten ellenszenvet táplálnak egymás iránt, így lényegében csak idő kérdése volt, mikor robban a bomba. Úgy néz ki, a Monacói Nagydíj után az Alpine-nal folytatott beszélgetések arra sarkallták a feleket, hogy külön utakon folytassák, de az Autosport szerint ez már amúgy is benne volt a pakliban.

Így felszabadul egy ülés a francia kötődésű istállónál, míg Oconnak keresnie kell magának szabadot: akad még néhány az F1-ben, de kérdés, a múltja miatt ki alkalmazná szívesen. A Williamsnél állítólag pont azért húzták le a nevét a listáról, mert nem csapatjátékos. A Haas vagy a Sauber/Audi ugyanakkor nyitott lehet a szolgálataira.

A Ferrari nem akar tovább különcködni