back to top
KezdőlapFormula 1A világbajnok már a Magyar Nagydíj után kivágná Pérezt, ha ez megtörténik

A világbajnok már a Magyar Nagydíj után kivágná Pérezt, ha ez megtörténik

-

A Magyar Nagydíjat 2006-ban és 2011-ben megnyerő Jenson Button szerint a Red Bullnak nem kellene megvárnia a nyári szünetet Sergio Pérez menesztésével, és már az eheti Magyar Nagydíj után ki kellene rúgnia az alulteljesítő mexikói pilótát, amennyiben az folytatja a rossz sorozatát. 

A szezont öt dobogós helyezéssel kezdő, a pódiumon hét verseny óta nem álló, az elmúlt hat futamon csapattársa, Max Verstappen 137 pontja ellenében csak 15 pontot gyűjtő Pérez távozása folyamatosan téma a sajtóban, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója pedig elmondta, a nyári szünet alatt dönthetnek a mexikói versenyző sorsáról. Addig még két futam, a Magyar és a Belga Nagydíj van hátra, Jenson Button, 2009 világbajnoka azonban egy esetben nem várna eddig.

„Ez egy nagyon nagy probléma, a silverstone-i hétvégéje borzasztó volt – mondta a Sky Sports adásában a brit, aki 2013-ban Pérez csapattársa volt a McLarennél. – Bizonyos szempontból balszerencsés is, és ez nem lesz így minden hétvégén, de hogy a McLaren ennyi pontot hoz rajtuk, az jelentős. [Péreznek] legalább szereznie kellene néhány pontot, még ha nem is végez közvetlenül Max mögött. Nem hagyhatják, hogy ez a végtelenségig így menjen, és szerintem ha a következő versenyen ismét nem szerez pontot, valaki mást kell az autóba ültetniük. Kemény, nem jó érzés ez egy pilótának, borzasztó, de a csapatnak a világbajnoki cím a fontos.”

Button szerint egy hungaroringi nullázásnak Pérez red bullos karrierjének végét kellene jelentenie, ami abszolút nem elképzelhetetlen, de valószínűbb, hogy a Belga Nagydíjon még vele terveznek.

Pérez eközben továbbra is azt hangoztatja, hogy nem engedi, hogy a szóbeszédek megzavarják, és a csapattal közösen akar kimászni a gödörből. A Red Bull türelme viszont egyre fogy, hiszen Christian Horner csapatfőnök a Brit Nagydíj után „tarthatatlannak” nevezte a mexikói teljesítményét, majd hozzátette, Péreznél senki sem akarja jobban, hogy visszatérjen a korábbi formájához.

Óvatosságból inkább gumiserleget adnak a Magyar Nagydíj dobogósainak?