back to top
KezdőlapFormula 1„Nagyon bonyolult megérteni” – egyre nagyobb bajba kerül a Red Bull?

„Nagyon bonyolult megérteni” – egyre nagyobb bajba kerül a Red Bull?

-

Max Verstappen egyik mondata nyugtalanná teheti a Red Bull drukkereit; Christian Horner csapatfőnök szerint a McLaren másik ligában versenyzett a Holland Nagydíjon.

Noha a rajtnál magához ragadta a vezetést, Max Verstappen végül több mint 22 másodperccel Lando Norris mögött ért célba a Holland Nagydíjon. A címvédő utólag elmondta, már akkor tudta, hogy nincs esélye, amikor a McLaren faképnél hagyta. „Mindig reménykedsz benne, hogy jobb leszel. Jól rajtoltunk, és mindent megpróbáltunk, amit csak tudtunk, de világos volt, hogy nem vagyunk elég gyorsak. Ezután próbáltam a második helyen behozni az autót és a saját versenyemet futottam” – értékelt közvetlenül azután, hogy kiszállt az autóból, majd a pódiumceremónia után a Sky Sports-nak folytatta.

„Nem lepődtem meg [az eredményen] az alapján, ahogyan érzem magam az autóban. Nem tehettem semmit. Bármivel is próbálkoztam… Már mondtam a verseny alatt, bármit is tettem az autóval, az nem igazán mutatkozott meg. Amikor balra kormányzok, nem érződik úgy, hogy azonnal reagál, vagy nem fordul úgy, ahogyan én akarom. Nagyon bonyolult megérteni, hogy miért van ez, és miként hozzuk helyre” – jelentette ki a háromszoros világbajnok, aki különösen utóbbi mondatával kelthet nyugtalanságot a drukkerei körében, hiszen hiába van még kereken 70 pont az előnyéből, ha a Red Bull zsákutcába navigálja magát, a hátralevő 9 verseny alatt Norris ebből jelentősen faraghat.

Max Verstappen, Red Bull, Holland Nagydíj
Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

„A pozitívum a rajt volt, de már az etap korai részétől kezdve Lando a lehetőségre várt. Nekem elkezdtek kopni a gumijaim és nem tudtam működésre bírni azokat, ő elment mellettem, onnantól kezdve pedig arra figyeltem, hogy a lehető legjobb helyen érjek célba” – összegezte a versenyét Verstappen.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szintén a Sky Sports-nak elismerte, hogy tehetetlenek voltak a McLarennel szemben, miközben azt is tudja, hogy bár még mindig van 30 pont előnyök a konstruktőri tabellán, valamit tenniük kell. „A McLaren ma másik ligában versenyzett. Mi mindent megtettünk, amit tudtunk, Max első hellyé változtatta a második helyet, de a tempójuk másik ligában volt. Elég sok a dolgunk, de megtanultunk néhány értékes leckét ezen a hétvégén. Ideje megemészteni ezt és erősebben visszatérni Monzában. Továbbra is kényelmes előnyben vagyunk a konstruktőri pontversenyben, de jó néhány pontot hoztak rajtunk, úgyhogy reagálnunk kell. Magabiztos vagyok azt illetően, hogy van erőnk ehhez.”

Hogyan nyerhetett ennyivel a magát is meglepő McLaren Hollandiában?