back to top
KezdőlapFormula 1Pénz, lelkesítés – ez motiválta a kétes húzást Ricciardóval, nem a rossz...

Pénz, lelkesítés – ez motiválta a kétes húzást Ricciardóval, nem a rossz szándék

-

A McLaren részéről elégedetlenségnek adtak hangot, amiért Daniel Ricciardo önmagában a semmiért vette el a leggyorsabb körért járó extra pontot a győztes Lando Norristól, és a Red Bullnál házon belül segítette Max Verstappent.

A bónuszpontnak lehet jelentősége az idei világbajnoki csata kimenetelében, mert Ricciardo mutatványával biztossá vált, hogy Norrisnak jelen állás szerint nem jelent automatikusan vb-címet, ha innentől minden futamot megnyer és övé a leggyorsabb kör, mert Verstappen számára címvédést eredményez, amennyiben minden alkalommal másodikként befut. Az extra pont végül senkihez sem került (csak pontszerző versenyző kaphatja), pedig Norris neve mellé beírásával nem így festene a bajnoki csata jövőképe.

Christian Horner „Óhatatlanul sokszor elő fogják szedni a témát a két csapat közös tulajdonosa miatt, de emlékezzünk, hogy Ricciardónak bónuszt fizetünk a leggyorsabb körért – nyilatkozta a SiriusXM-nek. – A Racing Bull a kerékcsere mellett döntött a verseny végén, majd övék lett a leggyorsabb kör, ennyi. Ami egyébként Kevin Magnussené lett volna, ha korábban nem csúszik ki, az ő kocsiját pedig Ferrari motor hajtja. Mindegyik csapat függetlenül dönt.”

A Mercedes részéről Toto Wolff nem látott piszkos húzást, a Red Bull kisebbik csapatát irányító Laurent Mekies azt mondta az Autosportnak, hogy egyszerűen csak javítani akartak Ricciardo lelki állapotán.

Verstappen káromkodási ügyében rámutattak egy elképesztő ellentmondásra

„Úgy gondoltuk, ez a helyes lépés, hogy esélyt adjunk neki ezen a nehéz hétvégén. Egyszerűen csak esélyt akartunk adni valakinek, akinek őrjítő hétvégéje volt. Had legyen egy kis felüdülése, had fusson egy jó kört és zárja pozitív élménnyel a hétvégét” – mondta Mekies, hozzátéve, hogy a stratégiai forgatókönyveknél előzetesen nem számoltak ezzel a húzással.

Ricciardo ugyanakkor talán az utolsó F1-es versenyét teljesítette Szingapúrban, Liam Lawson küszöbön álló érkezése miatt lehet, hogy Austinban már nem a 35 éves pilóta vezeti az RB egyik autóját.

Valóban ritka, hogy egy pontszerző helyen kívüli versenyzővel rámenjenek a futamon a leggyorsabb körre, de láttunk már rá példát: 2018-ban és 2019-ben pont Szingapúrban Kevin Magnussen végzett így ennek a rangsornak az élén, ő akkor például akkori csapata, a Haas motorszállítójának, a Ferrarinak tehetett így apró szívességet.

Wolff: Horner már megint keveri a sz*rt