back to top
KezdőlapFormula 1Rövidesen eldőlhet, hogy melyik csapathoz szerződik Sainz

Rövidesen eldőlhet, hogy melyik csapathoz szerződik Sainz

-

Hamarosan bővebb információkhoz juthatunk Carlos Sainz F1-es jövőjével kapcsolatban. A spanyol Ferrari-pilóta ugyanis már nem várna sokáig, és a létező leghamarabb rövidre zárná a jövőjét firtató kérdéseket.

Már egy jó ideje lehet tudni, hogy Sainz az idei év végén biztosan távozik a Ferraritól. A jelenlegi állás szerint két lehetősége maradt az Audi és a Williams képében, miután a Red Bull hosszabbított Sergio Pérezzel, és a Mercedesnél várhatóan Andrea Kimi Antonelli lesz a befutó.

Amikor Leclerc és Sainz úgy rohangálnak az F1-es garázsban, mint eltévedt turisták

A spanyol háromszoros futamgyőztes a hazai versenye előtt elárulta, hogy már túl sok időt foglalkozott a jövőjével kapcsolatos dolgokkal, és emiatt már nem szeretné, ha ezek a gondolatok túlságosan sokáig lennének a fejében.

„A legfrissebb információ alapján a létező leghamarabb szeretnék pontot tenni a téma végére, nem akarok tovább várni – árulta el Sainz. – Eljutottunk egy olyan pontra, amikor már jelentős mértékben beköltözött ez a téma a fejembe, és az utóbbi hetekben, hónapokban már nincs ez másképp. Eljött az idő, hogy döntsek.”

„Még mindig nem vagyok biztos abban, hogy melyik opció lenne a helyes, ami miatt a csapatommal még mindig próbálunk ötletelni. A Kanada után eltelt heteim eléggé hektikusan teltek el. Nem volt időm, hogy leüljek, és végigondoljam a dolgokat a végleges döntés előtt, szóval megvan a tervem az elkövetkezendő időszakra.”

Sainz azt is hozzátette, hogy szerinte lehetetlen jól dönteni, mert a lottózáshoz és egy érmedobáshoz hasonlította a döntési folyamatot. A spanyol – aki az Audinál Nico Hülkenberg, a Williamsnél pedig Alex Albon csapattársa lenne – döntésében az erőforrással kapcsolatos dolgok, valamint a csapat dinamika is fontos szerepet fog játszani.

Sainz attól félt, hogy „köcsögnek” fogják gondolni, de megfogadta apja tanácsát