back to top
KezdőlapFormula 1Több, mint 15 nő jelentette, hogy zaklatás érte a Holland Nagydíjon

Több, mint 15 nő jelentette, hogy zaklatás érte a Holland Nagydíjon

-

A Formula 1 Women nevű rajongói klub arról számolt be, hogy legalább 15 nőt zaklattak a hétvégi Holland Nagydíj alatt.

Svenja Tillemans, a klub alapítója elmondta, hogy több hölgy jelezte feléjük, hogy a versenyhétvége alatt szóbeli zaklatást kellett elviselniük, többeket kéretlenül megérintettek vagy sört öntöttek rájuk. Az Osztrák Nagydíjon történt események után a zandvoorti szervezők egy külön telefonszámot hoztak létre az ilyen bejelentések felvételére. Ám úgy tűnik, hogy a promóter további intézkedései nem minden esetben érték el a kívánt eredményt.

„A telefonszámon öt bejelentés történt, de a pályán nem igazán volt eredménye. Értesültünk arról, hogy többen a biztonsági őrökhöz fordultak, ám őket a rendőrséghez irányították. Ilyenkor jön a „mindegy” hozzáállás és a szégyenkezés.” – nyilatkozta Tillemans.

A rendőrség szerint hivatalos bejelentés hozzájuk nem érkezett, ám a holland hölgy szerint ahhoz, hogy az áldozatok megtegyék a feljelentés el kellett hagyniuk a pályát. Ám a nézők közül senki sem akart lemaradni az eseményekről.

Egy másik holland lap arról számolt be, hogy Tillemanst 25 nő kereste fel. A 21 éves Naomi, aki vezetéknevét nem akarta elárulni, az édesapjával látogatott ki az eseményre, ahol a következőket tapasztalta:

„Két évet vártam erre, de a történtek után nem hiszem, hogy újra Forma-1-re akarok menni. Horzsolások vannak a térdemen, ezért be van kötve. Hallottam ahogy a férfiak azt mondják: ‘biztos jól érezte magát délután térdepelve, tegnap este biztos jól el volt, avagy emiatt nem kell ennyi tapasz.”

Naomi elmondta, ezeket a megjegyzéseket akkor kapta, mikor egyedül a mosdó felé igyekezett, vagy épp a büfébe tartott.

„Figyelték, mikor leszek egyedül. Soha nem éreztem magam ennyire mocskosnak, megalázottnak és alsóbbrendűnek egy eseményen. Bizonytalan voltam, ezért mentünk haza azonnal a verseny után.”

Tillemans hozzátette, hogy az interneten is felelhetőek hasonló történetek, ám a szurkolók nagy része ezeket kitaláltnak véli, és nem veszik komolyan.