back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen édesanyját szidta egy szurkolói csoport

Verstappen édesanyját szidta egy szurkolói csoport

-

Max Verstappen a mostani Olasz Nagydíjon először állhatott fel a különleges monzai dobogóra. Azonban a holland pilótát a Ferrari drukkerek egyáltalán nem látták őt ott szívesen és a pfújolás, valamint a füttykoncert mellett egy olyan dolgot is csináltak, ami egyáltalán nem való  versenypályára.

Verstappennek a mostani volt az 5. sikere zsinórban és az újabb 25 ponttal már 116-ra növelte az előnyét az egyéni pontversenyben Charles Leclerc-rel szemben. Ezzel a holland pilóta pedig akár már a Szingapúri Nagydíjat követően kétszeres világbajnoknak mondhatja majd magát.

A Ferrari C terve ezúttal egy 2 kiállásos stratégia volt és ugyan a verseny vége felé a biztonsági autós fázisnak köszönhetően eltűnt a Leclerc és Verstappen között lévő 18 másodperces különbség. A versenyt viszont már nem tudták újraindítani, miután a pályabírók nem voltak képesek Daniel Ricciardo autóját időben eltakarítani a pályáról.

Azonban a szurkolók egy része egy közel sem ortodox módon fejezték ki nem tetszésüket Verstappen kapcsán. A csoport ugyanis Verstappen édesanyját, Sophie Kumpent jellemezték egy nyomdafestéket nem tűrő jelzővel és ha valaminek, akkor az ehhez hasonló gyűlöletnek egyáltalán nem lenne helye a versenypályán.