back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen apja vérszemet kapott, hogy fiát átültesse a Mercedesbe

Verstappen apja vérszemet kapott, hogy fiát átültesse a Mercedesbe

-

Jos Verstappen sajtóértesülések szerint tovább győzködi a fiát, hogy már jövőre inkább a Mercedes versenyzője legyen, mert velük jobb esélye kínálkozik a csúcson maradni.

Max Verstappen szerződése 2028 végéig érvényes a Red Bull-lal, ennek ellenére idén többször szárnyra kapott és nem csillapodik a pletyka, hogy a holland hamarosan átigazol a Mercedeshez.

Az egész Christian Horner ügyével kezdődött, amiben a Red Bull csapatfőnöke és Jos Verstappen ellentétes oldalakra kerültek, és utóbbi azóta ritkán jelent meg a nagydíjakon. Amikor ez megtörtént, abban sem volt sok köszönet, a konfliktus miatt ugyanis Horner például megakadályozta, hogy a korábbi F1-es pilóta bemutatóköröket tegyen meg Ausztriában.

Az F1-Insider úgy tudja, Jos tovább üti a vasat, és megpróbálja rábeszélni Maxot, hogy a Red Bullt elhagyva mégis a Mercedeshez szerződjön már 2025-re – amelynél Lewis Hamilton Ferrarihoz távozása miatt még mindig kiadó egy hely, és nem biztos, hogy már jövőre helyet biztosítanak a szupersztárként aposztrofált Andrea Kimi Antonellinek.

Wolff szerint „szánalmas”, amit a Red Bull Jos Verstappennel csinált

Az érvei közé elvileg az tartozik, hogy a Mercedes a jelek szerint végre áttörést ért el az autó fejlesztésével és megközelítette a Red Bull szintjét, miközben utóbbi hetek óta zsákutcában toporogni látszik, mert a legutóbbi nagyobb frissítése nem vált be.

Emellett a 2026-ban érkező új motorszabályokra való felkészülés terén sokan biztosan inkább a Mercedesre tennék a voksukat, mint a saját erőforrás megépítésével (a Ford támogatásával) először próbálkozó Red Bullra, Jos állítólag erre is gyakran emlékezteti a fiát.

Max Verstappen nemrég nehezen mondta ki határozottan, hogy a Red Bull versenyzője lesz jövőre, amibe egyesek azt magyarázták bele, hogy nem akar állást foglalni az apja és a Horner közötti viszályban. Az mindenesetre valóban nehezen elképzelhető, hogy hirtelen átigazolna olyankor, amikor a csapatok már erőteljesen foglalkoznak a 2025-ös autóval.

Minden benne volt Hamilton mozdulatában, ahogy győzelme után faképnél hagyta az FIA elnökét