back to top
KezdőlapFormula 1Horner nem tart attól, hogy Verstappen elcsábul a Mercedeshez vagy a Ferrarihoz

Horner nem tart attól, hogy Verstappen elcsábul a Mercedeshez vagy a Ferrarihoz

-

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, Max Verstappen nem fog elcsábulni sem a Mercedes, sem a Ferrari esetleges ajánlatára. Annak ellenére sem, hogy már vannak pletykák arról, hogy aktuális szerződésének lejárta után talán csapatot vált a fiatal holland.

F3-as szezonja során egyébként a Red Bullal épp a Mercedes volt harcban Verstappen kegyeiért, ám ő végül a Red Bull junior programját választotta, ahonnan a következő évben már be is került a Forma-1-be. Első Forma-1-es szezonja remekül sikerült, az idei év azonban kevésbé szerencsés, köszönhetően autója megbízhatósági gondjainak.

Mindezek ellenére Horner nem tart attól, hogy Verstappen távozni akarna.

„Nem hiszem. Szerintem ő látja, hogy mennek a dolgok.” – mondta Horner. „Türelmetlen, mint minden fiatal, de kellően objektív is ahhoz, hogy tudja, jó dolgok vannak kilátásban. És ahhoz képest, ahol a szezon elején álltunk most elég jó úton vagyunk, fixáljuk a problémákat. Látványosan fejlődünk.”

Azonban Horner is tisztában van azzal, hogy ha továbbra is meg akarják tartani Verstappent, győzelemre képes autót kell adniuk neki.

„Jelenleg nincs értelme Max szerződéséről beszélni, rajtunk áll, hogy olyan autót tudunk-e adni neki, amivel tud nyerni. És biztos vagyok benne, hogy ha tudunk, akkor nem hiszem hogy van más olyan csapat, amit inkább választana Max.”