back to top
KezdőlapFormula 1Norris: Verstappen bármit feláldoz, hogy engem legyőzzön

Norris: Verstappen bármit feláldoz, hogy engem legyőzzön

-

Max Verstappen egy kör alatt két büntetést is begyűjtött a mexikói futamon, 20 másodpercnyi időbüntetés összértékben, és Lando Norris szerint önmagukért beszélnek a történtek.

Élesedik a csata a Forma-1 bajnoki címéért: Ausztria és Austin után Mexikóban is úgy csapott össze Norris és Verstappen, hogy a felügyelőknek vizsgálódni kellett. Noha a Red Bullnál váltig állítják, hogy a brit az első előzési kísérleténél nem tudta volna bevenni a kanyart, ez nem hatotta meg az FIA szakembereit, és a 2. helyen célba érő Norris ennek is köszönhetően csökkentette a hátrányát Verstappen mögött a tabellán.

A verseny eleji manőversor még biztos sokáig szolgáltat vitatémát, de a kárvallott szerint minden egyértelmű, és örül, hogy végre megfegyelmezték ellenfelét. „Nem hiszem, hogy hosszan kellene ragoznom, önmagukért beszélnek a történtek – idézte a McLaren versenyzőjét az Autosport. – Mindent úgy csináltam, ahogy a szabályok és az irányelvek előírják, míg őt megbüntették.”

„Minden versenyen kemény csatára számítok Max ellen. Világos, hogy neki nem számít, nyer vagy csak második, az egyetlen feladata az, hogy engem legyőzzön a futamon, és ezért bármit feláldoz, ahogy most is tette.”

Verstappen: Hah, ez a 20 másodperc azért elég sok!

„Vágyom ezekre a kemény csatákra, amiket már sokszor láttunk tőle, de tisztességes küzdelmet akarok. Mindig necces lesz, mindig nehéz lesz Max ellen – tette hozzá. – Ez viszont nem volt tisztességes, tiszta versenyzés, de megkapta, ami jár.”

A McLaren elnöke, Zak Brown szerint ezúttal jól dolgoztak a felügyelők, de nem bánta volna, ha még keményebben lesújtanak Verstappenre.

A két bajnoki rivális között elszaporodó vitatott manőverek már-már a 2021-es szezont és a Red Bull-Mercedes csatát idézik, és könnyen lehet, hogy a hátralévő négy futamon látunk még hasonlókat.

Abszurd jelenetek: Leclerc káromkodott, majd egyből kérdőre vonta őt az FIA embere