back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen nem szereti ha a sport nagyjaihoz hasonlítják, és a régi autókat...

Verstappen nem szereti ha a sport nagyjaihoz hasonlítják, és a régi autókat is lefitymálja

-

A Red Bull holland versenyzője elmondta, hogy nem szereti, ha másokhoz hasonlítgatják őt, még akkor sem, ha a Forma-1 nagyjaihoz.

„Nem rajongok érte, ha bárkihez is hasonlítgatnak.” – mondta Wilfried de Jong újságírónak a holland Ziggo Sport műsorában.

„Próbálok magamra koncentrálni.” – felelte arra a kérdésre, hogy egyetért-e azokkal, akik úgy vélik, hogy ő az új Ayrton Senna.

„Jó hallani, ha az embereknek pozitív véleményük van rólam, de nem sokat gondolok erre. A Forma-1-ben egy pillanat alatt válhat valaki hősből egy nagy nullává.”

De nem kell attól tartani, hogy Verstappen alábecsülné magát.

„Mindig arra gondolok, mindig úgy kell tekintened magadra, hogy te vagy a legjobb. Ha nem így gondolod, miért versenyzel? A cél, hogy a legjobb legyek és be kell bizonyítanom, hogy erre meg is van az esélyem. Persze ez az autón is múlik, de remélhetőleg a jövőben gyakrabban tudok majd bizonyítani.”

Azonban mivel édesapja, Jos is F1-es versenyző volt, Max mondhatni paddock körülmények és nagy nevek között nőtt fel.

„Nagyon kicsi voltam de jó móka volt. Sosem gondoltam bele, hogy a nagy Michael Schumacherrel nyaralunk, ahhoz túl fiatal voltam, és túl elfoglalt azzal, hogy a fiával (Mickkel) játsszak.”

Verstappen azt is elismerte, hogy csak kis mértékben érdekli a Forma-1 történelme, olyannyira, hogy mikor mutattak neki egy képet a kétszeres világbajnok Jim Clarkról egy fotót, nem igazán ismerte fel.

„Az olyan srácok, mint Sebastian Vettel, szeretik a régi autókat és motorokat, én viszont modernebb vagyok. Vannak némi ilyen jellegű ismereteim, de a tudásom nem nyúlik vissza túl messzire. Ismerem a neveket, de a régi autók nem igazán érdekelnek. Soha nem is éreztem késztetést, hogy vezetni akarnám ezeket az autókat, túl régiek és túl lassúak. Bármi, amit nem nagy kihívás a határon vezetni, nem hoz lázba engem.”