back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen kijelölte, mikortól nem fogjuk biztosan a Forma-1–ben látni

Verstappen kijelölte, mikortól nem fogjuk biztosan a Forma-1–ben látni

-

Max Verstappen mérföldkőhöz érkezik hazai versenyén, de még egyszer ennyit már nem vállal be.

Max Verstappen eddig sem rejtette véka alá, hogy részben a Forma–1 által követett, neki nem minden téren tetsző irány, részben a más versenysorozatok iránti érdeklődése miatt nem akar extra hosszú F1-es pályafutást. A 200. futamát pont hazai pályán, Zandvoortban teljesítő háromszoros világbajnok a Holland Nagydíj sajtónapján pedig most elmondta, még egyszer ennyi futama nem lesz.

„Nem. Csak szépen nyugodtan – válaszolta az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján arra a felvetésre, hogy lesz-e még egyszer 200 futama. – Már túl vagyok [az F1-es pályafutásom] féltávján, ez biztos. Elképesztő utazás volt az első 200 verseny, és nem érződik 200-nak. Természetesen manapság rengeteg verseny van egy évben, úgyhogy elég gyorsan összejön ez a szám.”

Verstappennek jelenleg 2028 végégig van szerződése a Red Bull-lal, így arra a kérdésre is válaszolt, hogy annak lejárta után tervez-e a Forma–1-ben maradást. „2028 messze van. Jelenleg nem gondolkodom új szerződésen. Meg akarom nézni, hogy megy, és megvárni az új szabályokat, hogy szórakoztatók-e vagy sem. Aztán 2026-ban és 2027-ben is sok időnk lesz még eldönteni, hogy mi legyen. Mindent nyitva hagyok és eléggé könnyen veszem ezt” – felelte, egyúttal azt is világossá tette, hogy addig nem akar más versenysorozatot kipróbálni, amíg nem fejezte be az F1-es karrierjét. „Jelenleg nehéz más sorozatokat kombinálni az F1-gyel, mivel ilyen sok a verseny. Amint abbahagyom az F1-et, szeretnék mást csinálni és nyugodtabb életet élni, többet otthon lenni. Mert amikor versenyzek valahol, jó akarok lenni és nyerni akarok.”

Marko azonnal leszidta Verstappent, ma már a holland nem tenne ilyet