back to top
KezdőlapFormula 1Vettel egy kihalt tájra utazott, hogy Bottas stílusában, Mick Schumacher korábbi trükkjével...

Vettel egy kihalt tájra utazott, hogy Bottas stílusában, Mick Schumacher korábbi trükkjével versenyezzen

-

Valtteri Bottas hobbiját vette magára, úgy adta le a nevezését, mint egykoron Mick Schumacher, és a Lewis Hamilton rajtszámának megfelelő pozícióban ért célba. Ez volt Sebastian Vettel hétvégéje.

Vettel az Offroad Finnmark nevű kerékpárversenyen vett részt a hétvégén, vette észre a Racefans. Finnmark Norvégia legészakibb régiójának neve, ahol a nyári hónapokban már egyáltalán nem nyugszik le a nap. Egy festői, zöld táj, amely csak kisebb településein lakott, azon kívül viszont érintetlenségével, alacsony növényzetével földöntúli látványt szolgáltat.

Ezen a tájon ült biciklire a négyszeres F1-es világbajnok, s nevezett be az Alta városában rajtoló és befutó, murvás-földes terepen zajló verseny 150 km-es távjára. Az offroad kerékpározást az utóbbi időben Valtteri Bottas műveli nagy nyilvánosság előtt az aktuális Forma-1-es mezőnyből – a világ ellentétes végén, Ausztráliában –, de most kedvet kapott hozzá egykori riválisa is, akivel 17 alkalommal osztoztak a dobogón az F1-ben.

Vettel azonban nem akart a kelleténél nagyobb felhajtást generálni maga körül, így álnéven adta le a nevezését, felesége lánykori vezetéknevét használva. Sebastian Sprater által azokra az időkre emlékeztetett, amikor a versenyzésben még gokartosként szárnyait bontogató Mick Schumacher anyja lánykori (Betsch) nevét használta, elkerülve ezzel a felhajtást, amit a Schumacher név elhangzása kelt az autósportban.

Vettel 8 óra, 55 perc és 12 másodperc alatt teljesítette a versenyt, a 44. helyen a 212 célba érkező közül. Több mint kétórás hátránnyal futott be a 18 éves győztes, Sebastian Molund Enoksen mögött, s 16,8 km/órás átlagsebességgel tekert a nehéz terepviszonyok között. Korcsoportjában, a 20-39 éves férfiak között ez az eredmény a 19. helyre volt elegendő.