back to top
KezdőlapFormula 1Wolff: Én úgy látom, itt Max nyeri a versenyeket, nem a Red...

Wolff: Én úgy látom, itt Max nyeri a versenyeket, nem a Red Bull

-

A feljavult Mercedes erősebb ütőkártyát adott Toto Wolff kezébe Max Verstappen átcsábítására? Már az autógyár vezérigazgatója is erről beszél, a csapat pedig év végéig is várhat a 2025-ös felállás megnevezésével.

Új lendületet, legalábbis nagyobb hitelességet kapott a Mercedes Verstappen kegyeiért folytatott hadjárata azáltal, hogy a csapat az utóbbi fejlesztéseivel visszatért az élmezőny csatáiba. Wolff a Spanyol Nagydíj után ismét elővette a témát, amit Christian Horner mindezidáig egy laza mozdulattal lesöpört az asztalról, mondván, hogy a Red Bull-lal 2028-ig szerződésben álló hollandnak semmilyen észszerű oka nincs elhagyni a csapatot.

„Horner azt mondja, hogy maradni fog. Majd meglátjuk. Meghagyjuk neki ezt a gondolatot – idézi Wolffot a formu1a.uno. – Mindig is mondtam, hogy a fókuszt önmagunkon, az autó feljavításán tartjuk, hiszen minden versenyző a lehető leggyorsabb autóban akar ülni. A cél, hogy Lewis és George sikeresen zárják a szezont, és meglátjuk, a W15 meg tudja-e győzni Maxet.”

„Én úgy látom, hogy itt Max nyeri a versenyeket, nem a Red Bull. Az RB20 jó autó, de Pérez nem boldogul vele. Csakis Max személye jelenti a különbséget.”

A Mercedes a jelek szerint két opcióban gondolkodik George Russell csapattársának kiválasztására, közöttük azonban meglehetősen nagy a kontraszt: a negyedik vb-címéért hajtó Verstappen alternatívája az újonc Andrea Kimi Antonelli.

„Egy új generáció felé akarunk elindulni. Ez lehet Kimi, de még meglátjuk, Max hogyan dönt. Carlost nem akartam tovább várakoztatni, mert lehet, hogy csak novemberben hozzuk meg a döntést.” Wolff ezzel magyarázatot adott arra, hogy miért kosarazta ki a korábban szintén a Mercedesnél puhatolózó Carlos Sainzt.

Szokatlansága miatt üdítő, hogy egy Forma-1-es csapat ennyire nyílt lapokkal játszik kiszemelt versenyzője kapcsán, ám mindezidáig egyedül Wolff egyszemélyes megnyilatkozásaiból állt ez a Verstappenért folyó hadjárat. Most azonban a legfelsőbb szintekről is támogatást kapott az ügy, hiszen maga a Mercedes Csoport elnök-vezérigazgatója, Ola Källenius is megerősítette, a márka nagyon is komolyan gondolja az F1 jelenlegi legsikeresebb alakjának megszerzését.

„A legjobb versenyző a legjobb autót akarja, a feladatunk pedig az, hogy a legjobb csomagot hozzuk össze. 2026-ra összekeverednek a lapok, új sorrendet hoznak az új szabályok, ami szintén lehetőséget nyithat. De szerintem Max jól is mutatna ezüstszínben, nem igaz?” – vetette fel Källenius a német Sky-nak nyilatkozva.

Hamilton dobogója elhallgattatja az „agyatlan” konspirálókat?