back to top
KezdőlapFormula SportNem kapott vízumot Sidorkova, így kihagyja a W Series amerikai futamait

Nem kapott vízumot Sidorkova, így kihagyja a W Series amerikai futamait

-

Irina Sidorkova kénytelen lesz kihagyni az austini versenyeket, ugyanis nem engedték be az USA-ba.

A 18 éves versenyző szerdán jelentette be, hogy nem fog részt venni a W Series utolsó két futamán, mivel nem kapott vízumot anna ellenére, hogy nemzeti érdekeltségi mentességet kapott.

34 ponttal a hetedik helyen áll az összetettben a hölgy, ám a kihagyott versenyek miatt visszacsúszhat a tabellán. Helyét így az ausztrál Caitlin Wood veszi át, aki a Hungaroringen és Spa-ban már bizonyíthatott.

„Nem kaptam vízumot az Egyesült Államokba, pedig hivatásos sportolóként, nemzeti érdekeltségi mentesség státuszom van. Először az amerikai nagykövetség utasított el az interjú során. Később sem sikerült ezt megoldani, hiába próbálkozott egészen tegnapig a W Series, az F1 és McCauli texai kongresszusi képviselő irodája. Nagyra értékelem a segítségüket és hálás vagyok érte. Ez először történt meg velem a pályafutásom során. Megfosztottak a versenyzéstől és attól, hogy harcoljak a jó pontokért valamint a trófeáért, amit a felkészülésembe terveztem befektetni. Azt szeretném csak mondani, hogy büszke vagyok arra, hogy orosz autóversenyző vagyok. Folytatni fogom a versenyzést bármi áron.” – írta Instagramon Sidorkova.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Гонщица Ira Sidorkova (@irasidorkova) által megosztott bejegyzés

Az orosz versenyző korábban már kapott egy három éves vízumot, ám az 2019-ben lejárt. Ománba utazott, hogy meghosszabbítsa azt, ám interjúját egy trópusi vihar miatt törölték. Sidorkova mielőtt Maszkatba ment volt próbálkozott az oroszországi, a hollandiai a lengyel és a brit kirendeltségeknél is.