back to top
KezdőlapFormula 1Az Aston Martin fontolóra veszi, hogyan lehetne feltűnőbb a megjelenése

Az Aston Martin fontolóra veszi, hogyan lehetne feltűnőbb a megjelenése

-

Az Aston Martin azt fontolgatja, hogy változtatásokat eszközöl autója festésén, hogy javítsa a színvilág televíziós megjelenését.

A brit versenyzöld szín a 2021-es szezonra tért vissza a rajtrácsra, miután az Aston Martin átvette a korábbi Racing Point alakulatot, ami drámai változást jelent a csapat korábbi rózsaszín festéséhez képest. Otmar Szafnauer csapatfőnök elégedett az autó megjelenésével, de úgy véli, van még mit javítani rajta, hogy jobban kitűnjön a többi, sötétebb fényezést használó autó közül.

Bár azt nem tudni, hogy ez mennyire valóban az ő véleménye, hiszen korábban a csapat egyik főszponzora, a BWT tette szóvá, hogy jobban örülnének, ha ismét rózsaszínek lennének az autóik.

„Úgy gondolom, hogy a zöld szín illik hozzánk, ez biztos” – idézi Szafnauert a RacingNews365.com. „És szerintem lenyűgöző szín a napsütésben, és amikor az ember élőben látja.”

„Úgy gondolom, hogy meg kellene vizsgálnunk, hogy a televízióban egy kicsit jobban kitűnjön anélkül, hogy elveszítenénk a zöld színt.”

„Nem tudom, hogy ezt meg tudjuk-e tenni, de ez az egyik dolog, amire törekszünk, hogy biztosítsuk, hogy a televízióban megkülönböztethető legyen a többi sötétebb autótól.”

Tény, hogy a tévében, bizonyos fényviszonyok közt vannak olyan szögek, mikor nehéz az Aston Martint megkülönböztetni, például a Mercedestől.

A BWT további jelenléte ellenére Szafnauer nem gondolja, hogy a csapat belátható időn belül visszatérne a teljes rózsaszín színösszeállításhoz.

„Olyan névvel, mint az Aston Martin, és tehintve, hogy az Aston hagyományosan zöld, csak növeljük az Aston Martin Cognizant Forma-1-es csapatát, úgy gondolom, hogy ez zöld maradni fog” – mondta a csapatfőnök.

„A Ferrari piros, az Aston zöld lesz.”