back to top
KezdőlapFormula 1Káosz a reptéren: Motorja senkinek sincs, 4 csapatnak autója se

Káosz a reptéren: Motorja senkinek sincs, 4 csapatnak autója se

-

Nehéz napok előtt állnak a csapatok Brazíliában, ugyanis nem érkeztek meg időben a felszerelések.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy logisztikai akadályba ütközött a Forma-1, ugyanis nem tudtak időben felszállni a gépek Mexikóból. Akkor még abban reménykedtek az istállók, hogy helyi idő szerint ma reggel már meglesznek a kellékek, ám egyelőre csak két alakulat tudta megkezdeni a munkát.

Az Auto Motor und Sport értesülései szerint a köd okozott káoszt a reptéren. A gépek nem tudtak elindulni, így alternatívákat kellett biztosítani az utazó cirkusznak. Egy repülőgépet Guadalajarába irányítottak át, míg kettőt  Houstonba.

A leszállási tilalom is káoszt okozott Mexikóváros nemzetközi repülőterén. Mikor a körülmények javulni kezdtek, az utasszállítók élveztek elsőséget, így az F1 teherszállító járműveinek egy teljes napig a parkolóhelyükön kellett várakozniuk. Mikor sikerült sorra kerülniük, Miamiba küldték őket, ám a következő probléma már ott várt rájuk. Mivel a személyzet túllépte a munkaidejét, nem repülhettek azonnal tovább Saõ Paulóba.

,,Világszerte nemcsak a teherszállítmányozás kapacitása van lekorlátozva, új pilótákra is szükség lenne. Újakat azonban nem lehet csak úgy felvenni.” – nyilatkozta az F1 egyik vezetője.

14 óra előtt csak az Alpine és az Aston Martin kezdhette el az érdemi munkát. A többiek addig elparavánozták a garázsaikat, ugyanis nem volt a szerelőknek dolguk. A Ferrari, az Alfa Romeo, a McLaren és a Haas versenygépek nélkül lézengett, a Red Bullnak a szereléshez szükséges rakománya hiányzott, míg motorja szinte senkinek sem volt.

Update:

Azonban a csapatok megnyugodhatnak, mivel lassan mindenki megkapja a saját nevével ellátott csomagját. Akiknek csak az erőforrásuk hiányzott, azok 8-12 órás plusz műszakkal számolnak. A legsúlyosabban érintett négy istálló (Ferrari, Alfa Romeo, McLaren, Haas) pedig kénytelen lesz éjszakai műszakot vállalni, hogy elkészüljön péntekre. A csaptok így közösen az FIA-hoz fordultak, és kérték az éjszakába nyúlok munka tilalmának feloldását. A Szövetség engedélyt adott a bajba jutott alakulatoknak.