back to top
KezdőlapFormula 1Az év legnehezebb versenyére számítanak a pilóták Szingapúrban

Az év legnehezebb versenyére számítanak a pilóták Szingapúrban

-

A Forma-1 mezőnye két év kihagyás után látogat el újra Szingapúrba, és idén sem számítanak könnyebb versenyre, mint amilyet általában a villanyfényes helyszín produkál.

Az elmúlt két évben a koronavírus miatt kimaradó pálya az egyik legnagyobb igénybevételt jelenti a pilótáknak egész évben. Az éjszakai versenyen igen magas marad a hőmérséklet is, de a fő nehezítő tényező a páratartalom és a verseny átlag feletti hossza, ami gyakorlatilag egy-két safety car-fázissal már a két órát közelíti. Ezenkívül idén még extra nehezítés lesz a pálya egyenletlen aszfaltja, az amúgy is pattogó autók számára.

Hiába a nagy kihívás, a pilóták várják az itteni versenyt, például Pierre Gasly is, aki az Olasz Nagydíjat megelőzően még nagyon nem érezte jól magát, emiatt is hangsúlyozta, hogy a következő versenyre jól ki kell aludnia magát, és formába kell lendülnie fizikailag.

„Tudjuk, hogy nagyon extrémek a körülmények” – szögezte le. „De őszintén szólva ez egy olyan pálya, amit imádok. Imádom ezt a helyet, hiányzott az elmúlt években, és alig várom, hogy odaérjek.”

A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz nehéz versenyre számít: „Kemény verseny lesz, mind mentálisan, mind fizikailag, az úthibákkal, a hőséggel és a pattogással. Azt hiszem, ez lesz az év legkeményebb versenye.”

A legutóbbi utcai verseny Azerbajdzsán volt, azóta épített pályákra látogatott a mezőny, és kicsit a pattogás problémája is háttérbe szorult. Most viszont könnyen lehet, hogy egy ilyen pályán ismét visszaköszönhet.

„Hatalmas kihívás lesz a kvalifikáción egy jó kört összehozni, és a versenyen kiegyensúlyozottnak lenni, mivel az autók rengeteget pattognak” – tette hozzá a spanyol.