back to top
KezdőlapFormula 1Sainz örül a Leclerc-Vasseur kapcsolatnak, szerinte jót tesz a Ferrarinak

Sainz örül a Leclerc-Vasseur kapcsolatnak, szerinte jót tesz a Ferrarinak

-

Carlos Sainz szerint a Ferrari „jobb volt” Mattia Binotto vezetése alatt. A maranellói alakulat azonban úgy döntött, hogy a megbízhatósági, stratégiai és egyéb hibákra úgy reagál, hogy a 2023-as szezon előtt leváltják a csapatfőnöküket.

A spanyolt az olasz Autosprint kérdezte erről:

„Végülis ez az ő döntése, és csak a legjobbakat tudom kívánni neki.”

A Ferrari régóta szolgáló emberét a francia Frederic Vasseurrel váltották le, aki legutóbb a Ferrari erőforrással ellátott Alfa Romeo csapatot vezette. Így folytatta ezért Sainz:

„Mattia rengeteget jelentett nekem az első két évemben a Ferrarinál. Meghallgatott és bízott bennem. Neki köszönhetően a Ferrari is jobb helyre került.”

Egyesek azonban úgy gondolják, hogy Vasseur érkezése inkább Charles Leclercnek kedvez, akinek menedzsere, Nicolas Todt korábban együtt dolgozott a francia kollégájával. Így zárt ezért Carlos:

„Ez nem ugyanaz, mintha a nulláról kezdeném. Azt hiszem, jól kijövök vele, és ő is elégedett lesz velem, ha lát majd dolgozni. Szerintem a Charles-szal való kapcsolata is jót tesz a csapatnak. Biztosíthatja, hogy jobban otthon érezze magát az istállón belül.”

Leclerc megmutatta Sainznak 2022-ben, hogy hol vannak az új határai