back to top
KezdőlapFormula 18 világbajnoki címet már nem szerez Alonso, de más céljai még vannak

8 világbajnoki címet már nem szerez Alonso, de más céljai még vannak

-

Fernando Alonso úgy tekint magára, mint egy jó borra: minél idősebb, annál „nemesebb” és karakteresebb.

A 41 éves versenyző úgy gondolja, hogy a kora és a tapasztalat előnyökkel jár, így nem hinné, hogy aggódnia kellene a születési dátuma miatt. A spanyol pilóta jelenleg 358-szor rajtolt el Forma-1-es versenyen, amivel abszolút csúcstartónak számít. Mivel az Aston Martin további évekre szerződtette le a versenyzőt, így ez a szám könnyen elérheti a 400-at is.

Alonso tisztában van azzal, hogy Michael Schumacher és Lewis Hamilton világbajnoki címeit már nem tudja megközelíteni, de bízik abban, hogy pályafutása alatt más jelentős mérföldköveket még elérhet.

Fernando Alonso, Aston Martin
Fernando Alonso – Fotó: Aston Martin F1 Team

„8 világbajnoki címet már nem tudok összehozni, hogy megelőzzem Michaelt (Schumacher). Viszont a 400 futamot biztosan elérem. Ám ha egy fiatal versenyző megelőzne az utolsó körben egy fizikailag megterhelő versenyen, akkor azt a kor számlájára írnám. Ugyanakkor nem hiszem, hogy ez megtörténhet. A kor így előnyt jelent, legfőképp a tapasztalat miatt” – magyarázta a spanyol.

Alonso kora ellenére a gyorsaságát nem veszítette el, ugyanis az Aston Martin versenyképesebb konstrukciójában ő muzsikál jobban. Ugyan Lance Stroll mentségül felhozhatja a biciklis balesetét, aminek hatása még nem tűnt el teljesen, így az összehasonlításuk nem teljesen mérvadó.

A 41 éves versenyző viszont három futamból háromszor dobogóra állhatott, és ezt a tendenciát folytatná. Sőt, idén a 33. győzelmét is megszerezné.